Haberler

Kent Konseyi Ve Fotofest Arap Dünyasına Anlatıldı

Güncelleme:

TRT'nin Arap dünyasına hitap edebilmek amacıyla kurduğu TRT Arapça'ya canlı yayın konuğu olan BKK Başkanı Semih Pala, Bursa'da yapılan çalışmaları ve Uluslararası BursaFotoFest'i anlattı.

Tüm Arap dünyasına selamlarını ileten BKK Başkanı Semih Pala, Bursa'nın sahip olduğu binlerce senelik tarihi ve kültürel geçmişiyle bir dünya şehri olduğunu söyledi. Binlerce yıllık geçmişinde birçok devlete ev sahipliği yapan Bursa'nın, Osmanlı'nın da ilk başkenti olduğunu belirten Semih Pala, 130 sene başkentlik yapan şehrin 6 padişah barındırdığını ifade etti. Önemli tarihi yapıların yanı sıra Uludağ gibi doğa harikasının da bulunduğunu anlatan Pala, termal açıdan da zengin bir şehir olduğunu aktardı. Bursa'nın, UNESCO Dünya Mirası listesine girdiğini ne dile getiren Pala, Bursa insanının ve kurumlarının bu bilinçle dünyaya yönelik işler yaptığı aktardı. Tüm Arap dünyasını Bursa'nın güzellikleri görmeye, Uludağ'ı gezmeye davet eden Pala, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurumların işbirliğiyle şehri ayağa kaldırıldığını anlattı. Pala, "Bu yıl 4'üncüsü yapılan Uluslararası BursaFotoFest'te önemli çalışmalardan birisidir. Bursa Kent Konseyi'nin organizasyon gücü, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle şehir fotoğraf sanatının merkezi haline geldi. 5 gün boyunca fotoğraf meraklıları ve fotoğraf sanatının önemli isimleri Bursa'da buluştu. Şehri yakından tanıma imkanı buldular. Dünya çapında bir festivali başarıyla yaptık" dedi.

BursaFotoFest'in sergi, seminer ve portfolyo değerlendirmeleri ile yarışma olmak üzere iki kısımdan oluştuğuna değinen Semih Pala, "Uluslararası fotoğraf yarışmasına, 5 kıtadaki 39 ülkeden 1155 fotoğrafçı 3834 fotoğrafıyla katıldı. Türkiye'deki 57 farklı şehirden fotoğraflar gönderildi. Yarışmaya katılan fotoğrafların yüzde 30'una sergileme imkanı verildi. Yerli ve yabancı 80 fotoğraf sanatçısı Bursa'da ağırlandı. Söyleşi, seminer ve portfolyo değerlendirmelerinde yüzlerce fotoğraf tutkunu, Chris Steele-Perkins, İzzet Keribar, Carlos Spottorno, Park Jongwoo, Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Ron Haviv, Kamil Fırat, Timurtaş Onan gibi fotoğrafın önemli isimlerini ve akademisyenleri dinleme fırsatı yakaladı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin (Merinos AKKM) 12 bin metrekarelik kapalı fuar alanında ise 160 sanatçının 60 sergisinden ve 1600 fotoğraftan oluşan sergi alıyor. Sanatçıların en özel çalışmaları fotoğraf meraklıları için gösteriliyor" diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi hakkında da bilgi veren Semih Pala, kent konseylerinin demokrasi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Türkiye'nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olduklarını ifade eden Pala, "Bursa'nın tüm kurumları gibi BKK de iddialı bir organizasyon kuruluşudur. Tüm kurumları buluşturabilen, her görüşten insana söz hakkı veren, herkese ve her kesime hitap eden, 'Toplumsal Denge Çizgisi' anlayışı olan Bursa Kent Konseyi, yılda 1500 etkinlik yapmaktadır. BursaFotoFest bunlardan sadece birisidir. 4 seçilmiş meclisi, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllü katılımcıyla ülkeye ve dünyaya faydalı işler yapıyoruz. Toplantılardan çıkan ortak kararları, ilgili yerlere aktararak takipçisi oluyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Semih Pala Türkiye Uludağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title