Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu Spikerin İsmini Karıştırdı

Güncelleme:

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Star Ana Haber'de Nazlı Çelik'in konuğu oldu. Gaflarıyla ünlünen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Nazlı Çelik'e "Bakın Aslı Hanım" diyerek hitap etti. Bunun üzerine Çelik, "Ben Nazlı" diyerek Kılıçdaroğlu'nu düzeltti.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRI"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında 14 Aralık tarihinde Cemaat'e yönelik Zaman gazetesine yapılan operasyon hakkındaki "Basın özgürlüğüne yapılan bir saldırı" ifadelerini yineledi.

"EKREM DUMANLI'YI ARADIM"

Kılıçdaroğlu, gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakılmasının ardından "Geçmiş Olsun" telefonu açtığını da söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından dikkat çeken bölümler...

"ÖCALAN'A DEMEK Kİ SÖZ VERİLDİ"

- ÇÖZÜM SÜRECİ GÖRÜŞMELERİ: Varılan sonuçlar Kandil'e götürülüyor. Kandil'de oturulup konuşuluyor, onlar demeç veriyor. Geldiğimiz nokta şu; bakanların, milletvekillerinin, Türkiye'de medyanın, muhalefetin bilgi sahibi olmadığı bir süreç yaşanıyor. Kim biliyor? Kandil, İmralı, hükümetten birkaç kişi biliyor. En ayrıntılı bilgileri Kandil'den alıyoruz. '3 sayfalık metin geldi' diyor. Herhalde bir söz verilmiş ki, nisan ayında Öcalan kongrelerine katılmazsa çatışma başlayacağını söylüyor. Yalçın Akdoğan, 'Neden bunu erken açıkladın?' diyor. Aralarında bir uzlaşma var. Samimi olmayan, birbirine güvenmeyen iki tarafın kendi aralarında vardıkları ama kamuoyundan ısrarla gizledikleri bir çerçeve var. Kandil 'Siz eğer verdiğiniz sözü tutmazsanız, bu açıklamayı kamuoyuyla paylaşacağız' diyor.

"BİLMEDİĞİMİZ BİR KONU HAKKINDA YORUM YAPMAMIZ DOĞRU DEĞİL"

Bizim haberimiz yok, bilgimiz de yok. İmralı'da bir pazarlık masası kuruldu, görüşmeler yapılıyor zaten. O görüşmeler yapılmalı mı? O çerçevede de düşüncelerimizi söyledik. Devletin bu tür bir sürecin içine girmemesi, meşru organlar aracılığıyla bu görüşmenin yapılması gerektiğini söyledik. HDP var parlamentoda. HDP pekala görüşme sürecinin içinde ana aktör olarak kullanılabilirdi ama bunları yapmadılar. Birebir kapalı kapılar ardında görüşmeler yapılıyor. Mutabakat nedir bilmiyoruz. Dolayısıyla bizim yorum yapmamız doğru da olmaz. Bilmediğimiz bir konuda yorum yapmamız, görüş açıklamamız doğru değil.

"AKLANMAK İSTİYORUZ DEMELERİ LAZIM"

- 4 BAKANIN YÜCE DİVAN OYLAMASI: Soruşturma komisyonuna 4 bakanın gidip, 'Biz Yüce Divan'a gidip, aklanmak istiyoruz' demesi lazım. Ahlak bunu gerektirir. Kendilerine güveniyorlarsa, herhangi bir yolsuzluğa bulaşmadılarsa, o anlayış da bunu gerektirir. 'Ben gidip aklanmak istiyorum. Nerede aklanacağım? Soruşturma komisyonu beni aklamayacak, TBMM de beni aklamayacak. Benim aklanacağım yer, bütün dünyada, demokrasilerde hukuktur.' Yani gidersiniz, mahkemede beraat edersiniz, çıkarsınız toplumun önüne dersiniz ki 'Benim hiçbir suçum yok, ben aklandım ve geldim.' Kapalı kapılar ardında görüşmelerin yapıldığını, bazı taktiklerin güdüldüğünü hepimiz biliyoruz. Bütün bunların hepsi kamuoyu önünde oluyor ve bu bizi rahatsız ediyor. Aslında bizden çok suçlanan kişileri rahatsız etmesi lazım. Onların 'Ben gidip aklanmak istiyorum' demesi lazım ama demiyorlar. Neden? Herhalde suçlular da onun için.

"VİCDAN SAHİBİ OLMAK LAZIM"

- 16 YAŞINDAKİ LİSE ÖĞRENCİSİNİN TUTUKLANMASI OLAYI: 16 yaşındaki bir çocuk için tutuklama kararı vermek kolay bir olay değildir, biraz vicdan sahibi olmak lazım. O, bir lise öğrencisi. Konuşmayı yapıyor, şu veya bir şekilde belli kişileri, belli makamları incitmiş olabilir bu çocuk, bizim çocuğumuz, bu ülkenin çocuğu. Onu kazanmamız lazım, kaybetmemiz değil. Çağdaş dünyanın yüzüne nasıl bakacağız biz? Yazık günah değil mi bu çocuğa? Ben, şunu içime sindiremiyorum, hırsızların elini kolunu sallayarak gezdiği bir ülkede, 16 yaşındaki bir çocuğun hırsızları eleştirmesi nedeniyle kalkıp hapse atılmasını benim vicdanım kabul etmiyor. Bu ülkede hangi insanın vicdanı kabul eder bunu? O çocuk buna isyan ediyor. Amacını aşmış ifadeler kullanmış olabilir. Buna da itirazım yok, kullanmamalı. Söylenebilir ama bu çocuk eğitilmeli. Bu çocuğu alıp hapse attığınız andan itibaren başka bir sürecin içine sokacaksınız o gencecik çocuğu." (Kaynak: Star TV)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Kandil Dağı Nazlı Çelik Star Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (73)

ŞAKİR:

BU ADAMIN BİKEREN KANALA CIKMASI YANLIS TÜRKÇESİ 0-

11
28
yanıtYanıtla
ASGARİ ÜCRETLİYİM GEÇİNEMİYORUM:

LAN TAYYİP ÇOCUKLARIMIN BOĞAZINDAN HELAL LOKMA GEÇMEDİ DİYE GAF YAPTI BU KADAR ÜZERİNE DÜŞMEMİŞTİNİZ BE. . . ALLAH BELANIZI VERSİN

14
17
yanıtYanıtla
ADANALI TAMER:

yahu bu aksam yedigini unutur buna ülkemi teslim edilir , , , , , , , , , , , , , .

22
8
yanıtYanıtla
EMRE:

Adamın konuşmasını okutmak için başlığı gaf ile yapacak kadar acizleşmiş ve lafı bile dinlenmeyecek hale gelmiş zavallı bir muhalefet . . :)

22
7
yanıtYanıtla
Ali demirMobil-IOS:

Ne olmuş ismini bilmek zorunda mı hem bu kadının özelliği ne altüstü haber sunuyor bende sunarım

4
24
yanıtYanıtla
eski akplimobilWeb@haberler.com:

Demekki chp de vatan haini.

20
8
yanıtYanıtla
zoom zoommobilWeb@haberler.com:

Olamazmi insanlik hali

20
8
yanıtYanıtla
akgencmobilWeb@haberler.com:

Ke maaaal

16
12
yanıtYanıtla
YAŞAR KONAK:

GAFMEN KILIÇDAROĞLU, GAFLARIN OLMASSA NEYİNE GÜLECEĞİZ

22
6
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Allah''ını seversen sen hiç bir konuda yorum yapma!. . Senin hayatın GAF!. . Sana nasıl tahammül ediyorlar anlamış değilim!. .

12
12
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title