Haberler

Kemal Derviş: Ekonomik Kriz Yok ve Olmayacak

Güncelleme:

57. Hükümet'in Ekonomi Bakanı Kemal Derviş, Türkiye ekonomisiyle ilgili, "2001 zamanına benzer bir kriz yok ve olmayacak" dedi.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programının konuğu olan 57. Hükümet'in Ekonomi Bakanı Kemal Derviş, Türkiye ekonomisiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Derviş, "Şu anda kriz yaşıyor mu Türkiye?" sorusu üzerine "2001 zamanınna benzeyen bir kriz yok ve olmayacak da. Biraz şimdi riske giriyorum. Belki bazı CHP'li dostlarım 'Nasıl olmayacak Kemal Bey?' diyecekler ama önümüzde finansal kriz görmüyorum" dedi.

"HAYAT PAHALILIĞI VE İŞSİZLİK ARTACAK"

Ahmet Hakan'ın "ne yaşayacağız peki?" sorusuna Derviş, şu cevabı verdi: Eğer bir değişiklik olmazsa yavaş büyüme, yavaş büyümeye rağmen oldukça yüksek hayat pahalılığı ve enflasyon, işsizliğin yavaş yavaş artması ve dünya yarışmasında Türkiye'nin adım adım geri kalmasını yaşarız.

"HIZLI BÜYÜME OLMAZ"

Çok büyük hata yapılırsa, Merkez Bankası'nın nispeten özerk hala... Bence iyi çalışıyor. Merkez Bankası, saygın bir ekip çalışıyor orada. O tamamen darmadağın olursa. Ekonomi yönetimi bambaşka bir yönetim gelirse... Sayın Babacan'ı takdir eden bir insanım. Maliye Bakanı'nı da. Seçimde her şey söyleniyor ama ben kampanya içinde değilim.

Sayın Babacan dünyada saygınlık gören, işini, mesleğini çok iyi bilen saygın bir insan. Hamasetle ekonominin olmayacağını biliyor. ama bütün bunları kaybedersek daha da kötüye gidersek o zaman tabi her şey olabilir. Şu anda bir kriz, birden bire büyük bir devalüasyon, para kaçışı, öyle bir şey görmüyorum. Ama hızlı büyümeyi de bu idareyle katiyen görmüyorum.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ahmet Hakan Coşkun Kemal Derviş Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (119)

KUVAYI MILLIYEmobilWeb@haberler.com:

SON KULLANMA TARIHI GECMIS INSAN GIT ABDE KONUS.ONLARIN AJANISIN SEN.BU ULKEDE BUKADAR ISTIKRARSIZLIK VARKEN EKONOMIDE KIRIZ YOK DERSEN BENDE SANA SON KULLANMA TARIHI GECMIS DERIM.

7
48
yanıtYanıtla
tarsus1923:

2001 KRİZİNİN ENKAZINI KEMAL DERVİŞ KALDIRDI. . . AKP KULLANDI

37
5
yanıtYanıtla
ASLAN YÜREK:

ülkeyi ımfeye satan bu değilmiydi şimdide akp nin yalakalığını yapıyor

12
23
yanıtYanıtla
ali:

akp işini bilir derviş sen abd ye vatanına git

6
29
yanıtYanıtla
eski chpli:

oylar hdpye

30
3
yanıtYanıtla
Soner BeyMobil-IOS:

Bu adam o 2004-2008 güçlü büyümenin mimarıdır. Allah Kemalist Türkiyemizi korusun hortumculardan ve inşallah chp-mhp gelir ve büyüme %6 veya fazlası olacak.

17
11
yanıtYanıtla
Emirhan Mobil-IOS:

Adam tarafsız yorum yapmış helal ve bir çok kişi kızmıştır şimdi neden böyle dedi diye

27
1
yanıtYanıtla
vatanmobilWeb@haberler.com:

Sen bu isi dogru bilsen 2001 de kriz olmazdi

3
23
yanıtYanıtla
vatandaşmobilWeb@haberler.com:

Sen aus senin zamanini unutmadik.

20
4
yanıtYanıtla
En son habermobilWeb@haberler.com:

AKP 47 CHP 26.12 MHP 16.1 hdp 7.9

6
15
yanıtYanıtla
Tüm 119 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title