Haberler

Kedi Hastanesi"Nin Maskotu Umut Ayaklandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kedi Umut'tan görüntü

Veteriner Tarkan Özçetin'in konuşması MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Osmaniye'de iki yıl önce demiryolunun yanında ön bacakları kesilmiş ve arka patisinden yaralanmış halde bulunan "Umut" adlı sokak kedisi, "Kedi Hastanesi"nde geçirdiği zorlu tedavi sürecinin ardından arka ayakları üzerinde yürümeyi başardı.

Osmaniye'de 2014 yılında ön bacakları dibinden kesilmiş ve arka ayağı yaralı halde bulunan sokak kedisi, hayvanseverlerce başkentteki Kedi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Hastane çalışanlarınca "Umut" adı verilen kedi, 1 yıllık tedavi süresince 3 zorlu ameliyat geçirdi ve uzun süre "yoğun bakım"da kaldı.

Kedi Umut'un iki yıl önce hastanelerine çok kötü bir durumda getirildiğini belirten hastane veterinerlerinden Tarkan Özçetin, Umut'un uzun süren tedavi süreci geçirdiğini söyledi.

Umut'un iki ön bacağının kesilmiş ve arka patisinden yaralanmış halde tren raylarının yanında bulunduğunu ve 3 zorlu ameliyat geçirdiğini anlatan Özçetin, "O günden beri Umut'la beraberiz. Umut çok özel bir kedi. Yaşamak için ne gerekiyorsa yaptı. Biz de Umut'tan umut etmeyi öğrendik. Bir canlının yaşama bağlanmasını, azmini Umut'ta tekrar tekrar gördük" diye konuştu.

Umut'un tedavi sürecinde çok acı çektiğini ifade eden Özçetin şöyle devam etti:

"Tedavi sürecinde ön bacaklarını kurtarma şansımız olmadı. Arka patisini de tedavi ederek düzelttik. Şu anda durumu çok iyi. Diğer insanlarla uyum içinde yaşıyor. Fiziksel yaraları iyileştikten sonra psikolojik olarak da yaralarını sarmaya çalışıyor. İlk geldiğinde insanlara güvenmiyordu, korkuyordu. O korkunun izleri tam geçmese de onu da yenmeyi başardı. Onun bu yaşama azmi, bence bütün zorluk çeken insanlara örnek olmalı. O, bunu başarabiliyorsa biz de başarabiliriz."

Sosyal medyada hayran kitlesi var

Umut'un hastaneye ilk geldiği günden itibaren tüm tedavi sürecini sosyal medyada paylaştıklarını ifade eden Özçetin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu iki yıl içinde Umut'un sosyal medyada ciddi bir hayran kitlesi ve takipçisi oluştu. Onun bu yaşama azmine tanıklık etmek isteyenler, sosyal medyadan bize desteklerini hep gösterdiler. Umut, sosyal medyada çıkmaya başladıktan sonra sahiplenmek isteyen çok kişi oldu hatta sahibi olduğunu iddia edip bize dava bile açanlar oldu ama biz onu kimseye vermedik. O, hastanemizin maskotu oldu adeta."

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Tarkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title