Haberler

Keçiören Kurbanlık Satış Alanları ile Örnek Gösteriliyor

Güncelleme:

Ovacık ve Bağlum semtlerinde kurulan Keçiören Belediyesi Kurbanlık Satış Alanları, hem vatandaşlara hem de satıcılara verdiği hizmetlerle örnek gösteriliyor.

Kurban Bayramı öncesinde Ovacık ve Bağlum semtlerinde kurulan Keçiören Belediyesi Kurbanlık Satış Alanları, hem vatandaşlara hem de satıcılara verdiği hizmetlerle örnek gösteriliyor.

Vatandaşların huzurlu bir şekilde kurbanlık alışverişlerini yapabilmeleri için bütün imkanlarını seferber eden Keçiören Belediyesi, bu yıl 701'i Ovacık, 55'i Bağlum semtinde olmak üzere satış alanlarında toplam 756 adet çadır kurdu. Sosyal tesislerden güvenliğe kadar her türlü ihtiyacın düşünüldüğü satış alanlarının etrafı tel örgülerle çevrilirken, giriş-çıkış kapılarında da kontrol noktaları oluşturuldu. Alanların güvenliği ise 24 saat görev yapan zabıta personeli ve özel güvenlik görevlileri tarafından sağlanıyor.

Kurban satış alanına getirilen tüm kurbanlıkların şap aşılarının yapılıp yapılmadığı kulak küpe numaralarına göre kontrol ediliyor. Türkiye'de ilk defa Keçiören Belediyesi tarafından başlatılan ultrasonografi yöntemi sayesinde dişi kurbanlıklar veteriner hekimlerce gebelik testinden geçiriliyor. Gebe olduğu tespit edilen kurbanlıklar ile yaşları küçük hayvanlar, kurban satış alanlarından çıkarılarak satışına izin verilmiyor. Alanlarda acil vakalara anında müdahale etmek amacıyla sağlık ve veterinerlik hizmet kabinleri kurulurken, veteriner hekimler ile sağlık ekibinin yanı sıra birer adet ambulans da 24 saat esasıyla hizmet veriyor.

GÜNDE BİN KURBANLIK KESİLEBİLİYOR

Ovacık semtinde Keçiören Belediyesi'ne ait tesisler içerisinde kurban kesimi için iki mezbaha bulunuyor. İki dakikada bir kurbanlığın kesilebildiği modern mezbahane, günde bin kurbanlığın kesimine imkan tanıyor. Keçiören Belediyesi mezbahanelerin dışında kurbanlığını kendi başına kesmek isteyen vatandaşlar için farklı semtlerde 11 adet kapalı pazar yeri belirlerken, bu yerlerde dini vecibelerin yerine getirilebilmesi amacıyla imamların da hazır bulunmasını sağlayacak.

Satış alanlarında kurbanlık alırken ve kesim yapılırken dikkat edilecek hususlar ile ilgili hazırlanan el broşürleri dağıtılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Satıcıların ve alıcıların ihtiyaçları için farklı noktalara kurulan tuvaletlerin yanısıra satış alanlarında 24 saat sıcak su bulunan duş kabinleri de yer alıyor. Ayrıca kurban satıcıları ile kurbanlık almaya gelen vatandaşların yararlanabileceği hizmet çadırı, mescit ve 3 bin araçlık otopark da alanda hizmet veriyor.

Kurban Bayramı süresince zabıta ve nöbetçi veteriner hekimlerin yanı sıra, kaçan kurbanlıkların yakalanması için oluşturulan kurban yakalama timi de görev başında olacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Keçiören Bağlum Ovacık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title