Haberler

Keçiören'in Beş Yıllık Stratejisi Hazır

Güncelleme:

30 Mart yerel seçimleri sonrası yenilenen yönetimiyle 2015-2019 Dönemi Strateji Planı'nı oluşturan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, muhtarlarla sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüş ve önerilerine de kulak verdi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Keçiören Belediyesi 2015-2019 Dönemi Stratejik Plan Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı"na Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim'in yanı sıra, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ilgili birim müdürleri de katıldı. Toplantıda gelecek beş yıl için belediyenin stratejik planı ve bu süreçte yapılacak yatırımların konuşulacağını söyleyen Mustafa Ak, yerel seçimlerden sonraki ilk altı ay içerisinde strateji planının hazırlanması ve Meclis'e sunulması gerektiğini hatırlattı.

"PAYDAŞLARIMIZLA İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Bugüne kadar 2006-2009 dönemi 1.Strateji Planı ve 2010-2014 dönemi 2.Strateji Planı'nı hazırladıklarını kaydeden Başkan Ak, "Şimdi üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Yapılan çalışmalarda idarenin misyonu ve vizyonu belirlenirken, 5 ana amaç etrafında 22 hedef ile çalışmalarımızı çerçeveledik. Sizlerin fikir ve katkılarınızla plana son şeklini vereceğiz" dedi.

Başkan Ak, yeni planın Keçiören'e hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederek, "Yeni bir Keçiören'in yaratılması noktasında tüm paydaşlarımızla işbirliği içerisinde olmayı istedik. Bundan önceki planlarımızda da hep bunu önemsedik" diye konuştu.

Kaymakam Nusret Dirim ise, kurumların hedeflerine yürürken kaynaklarını sağlıklı bir şekilde kullanabilmek adına planlı ve programlı hareket etmek zorunda olduklarını ifade ederek, "Bu plan ve program kurumun hedeflerine kısa bir süre içinde ulaşmasına da yardımcı oluyor. Keçiören Belediyemiz zaten toplumun bütün kesimleriyle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla çok yakın diyalog içerisinde. Onların duyarlılıklarını ve beklentilerini hep hesaba katarak planını, programını oluşturan bir belediye. Başkanımı ve ekibini kutluyor, çalışmaların başarılı geçmesini diliyorum" dedi. Stratejik plan kapsamında yapılan çalışmalar ile ilgili sunumu Maliye Bakanlığı Bütçe ve Strateji Uzmanı Salim Demirhan gerçekleştirdi.

YÜZDE 94'Ü PARK VE YEŞİL ALANLARDAN MEMNUN

Sunum kapsamında Keçiören'de yapılan anket çalışmaları hakkında da bilgi veren Demirhan, "İkamet için Keçirören'i neden seçtiniz?" sorusu yöneltilen vatandaşların tercih nedenleri arasında ilk sıraları "çocuklar için olanaklarının bol olması, suç oranının düşük olması, zabıta hizmetleri açısından kent güvenliğinin sağlanması" seçeneklerinin aldığını açıkladı. Anket sonuçlarına göre Keçiören Belediyesi'nin park ve yeşil alan hizmetlerinden vatandaşların yüzde 94'ü memnun olduğunu ifade ederken, belediyenin iş görme ve iş yapma şeklini yüzde 74'ü, eğitim hizmetlerini yüzde 72'si, temizlik hizmetlerinden ve geri dönüşüm faaliyetlerini yüzde 65'i, kişiye yönelik sosyal hizmetlerini ise yüzde 60'ı beğendiğini belirtti. Sunum ve konuşmaların ardından muhtarlar, STK temsilcileri ve birim müdürleri stratejik plan ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nusret Dirim Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title