Haberler

Keçiören'den Gazze'ye Büyük Kardeşlik Yürüyüşü

Güncelleme:

Keçiörenliler, mübarek Ramazan ayında Gazze'yi havadan ve karadan vurarak yüzlerce Filistinlinin ölümüne neden olan İsrail'i protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Gazze Caddesi'nde Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen " Gazze'den Gazze'ye Kardeşlik Yürüyüşü"ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Eline Filistin bayrağı alarak yürüyüşe gelen her yaştan Keçiörenli, İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliamı protesto etti. Kardeşlik yürüyüşüne Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ve Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, STK'lar, Keçiören Belediye Meclis üyeleri ve hemşehri dernekleri de katıldı. Kalabalık grubun ön sırasında yürüyen Başkan Ak, Rabia işareti yaparken, katılımcılar hep bir ağızdan İsrail'i protesto eden sloganlar attılar.

"YAZIKLAR OLSUN KATLİAMA SEYİRCİ KALANLARA"

Yürüyüşe katılan vatandaşlara hitap eden Başkan Ak, "Bugün Keçiören'de bulunan Gazze Caddesi'nden Gazze'deki kardeşlerimize doğru gönülden yürüdük. Keçiörenliler olarak katliamcı, soykırımcı İsrail'i kınamak için yürüdük. Keçiören'de her yer Gazze. Gazze'ye her türlü yardımı vermeye hazırız" dedi.

İsrail'in her yıl çocukları, kadınları ve ihtiyarları havadan füzelerle, karadan tanklarla öldürdüğünü belirten Başkan Ak, "Nerede kadın ve çocuk haklarını savunan devletler? Gazze abluka altında. İlaç, su, ekmek yok. İsrail Mübarek Ramazan ayında tüm insani değerleri ayaklar altına alıyor. Sivil halka uyguladığı katliamı şiddetle kınıyoruz. Hitler tarafından soykırıma maruz kalan bir halkın, İsrail hükümeti tarafından Filistin'e uygulanan soykırıma tepki vermelidir. İsrail insanlığa yüzyılın utancını yaşatıyor. Yazıklar olsun bu katliama seyirci kalanlara! Yazıklar olsun bu katliama sessiz kalan bütün ülkelere" diye konuştu.

"GAZZE DİK DURACAK, ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANACAK"

Başkan Ak, İsrail'in yaptığı katliam karşısında dünyanın çaresiz olmadığını, ülkelerin İsrail ile ikili anlaşmalarını iptal ederek tepki gösterebileceklerini dile getirerek, "Dünyada işlenen hiçbir zulme sessiz kalmayan Keçiörenliler olarak İsrail'in uyguladığı vahşete son vermesini istiyoruz. Bu yürüyüşü Gazzelilerin ve Filistinlilerin yüreklerinde hissettiklerini biliyorum. Çünkü biz her zaman onların yanındayız" mesajını verdi.

Sözlerine "Direnen Gazze'den, yaralı Filistin'den sizlere selam olsun" diyerek başlayan Filistin Büyükelçisi Maarouf ise, saldırılarda 200'den fazla Filistinlinin şehit olduğuna dikkat çekerek, "İsrail'in saldırıları karşısında Gazze dik duracak ve özgürlüğünü kazanacak. Bunun için siz sevgili kardeşlerime söz veriyorum. Bizler Filistin ve Gazze'nin özgürlüğüne kavuşması için siz kardeşlerimizle birlikte mücadele edeceğiz. Bütün İslam dünyası zafere kadar yanımızda olsun istiyorum. Aziz ve büyük Türk halkı, Filistin ve Gazze halkı ile kardeştir. Sizlerin destekleri ile inşallah zafer kazanacağız" diye konuştu.

Filistin halkı adına dost ve kardeş Türk hükümeti ile Türk halkına teşekkür eden Maarouf, "Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlıyorum. Teşekkürler Erdoğan, Filistin halkına olan sonsuz desteğin için. Keçiören Belediye Başkanı, sevgili dostum, kıymetli kardeşim Mustafa Ak da her zaman Filistin ile beraberdir, kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Keçiörenlilere de teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükelçi Maarouf, konuşmasının sonunda üç defa "Zafer Filistinlilerindir" diye bağırdı. Yürüyüşte katılan Keçiören Müftüsü İhsan İlhan ve katılımcılar, Filistin halkı için hep birlikte dua ettiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filistin Keçiören İsrail Gazze Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
title