Haberler

Keçiören'de Sokak Hayvanları da Sahipsiz Değil

Vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırıcı tedbir ve düzenlemeleri hayata geçiren Keçiören Belediyesi, sokak hayvanlarını da unutmuyor.

Vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırıcı tedbir ve düzenlemeleri hayata geçiren Keçiören Belediyesi, sokak hayvanlarını da unutmuyor.

Aşırı sıcakların yaşandığı şu günlerde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, parklar, ağaç altları ve boş arazilere sokak hayvanları için kaplar içerisinde su, kedi ve köpek maması yerleştirilmesi talimatı verdi. Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belirlenen noktalara şu ana kadar 8 ton kedi, köpek ve yavrular için mama ile 5 bin mama ve su kabı dağıttı.

"SOKAK HAYVANLARININ DA YAŞAM HAKKI VAR"

Belediye ekipleri yaz mevsimi boyunca düzenli aralıklarla sokak hayvanlarına su ve mama dağıtmaya devam edecek. Uygulamayı büyük memnuniyetle karşılayan vatandaşlar, hayvanlara olan duyarlılığından ötürü Başkan Ak'a teşekkürlerini iletti. İlçede yaşayan insanlar kadar diğer canlıların da yaşam hakkı bulunduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının susuz ve yiyeceksiz kalmamaları için tedbir aldıklarını belirterek "Keçiören'de şehir yaşantısında vatandaşlarımız için yaptığımızı hizmetlerin yanı sıra doğadaki diğer canlıları da unutmuyoruz. Doğanın parçası olan bu canlılara tüm iklim koşullarında hangi şartları sağlamak gerekiyorsa o şartları sağlayarak önlemler alıyoruz" dedi.

HAYVAN DOSTU UYGULAMALAR

Sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkan Keçiören Belediyesi, ayrıca kurduğu Rehabilitasyon Merkezi ile de hem hayvanların bakım ve tedavilerini sağlıyor hem de onları yeni sıcak yuvalarına kavuşturuyor. Keçiören Belediyesi bünyesinde bulunan evcil hayvan hastanesi de hayvanlar için hizmet veriyor. Yaralı halde bulunan bir sokak veya evcil hayvan, hayvan hastanesinde tedavisi yapılarak iyileştiriliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title