Haberler

Keçiören'de Kaçak Tavuk Kesimi Yapanlara Baskın

Ankaralıların sağlıklı gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla Ramazan ayında denetimlerini sıklaştıran Ankara İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri gıda sahtekarlarına göz açtırmıyor.

Ankaralıların sağlıklı gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla Ramazan ayında denetimlerini sıklaştıran Ankara İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri gıda sahtekarlarına göz açtırmıyor.

Özellikle Ramazan ayında gıda satışlarında yaşanan artış dolayısıyla durumu fırsata çevirmeye çalışan ve vatandaşların sağlığıyla oynayan kişiler Keçiören'de yakayı ele verdi. Keçiören Bağlum Mahallesi'nde kaçak tavuk kesimi yapıldığı yönünde 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbar üzerine harekete geçen denetim ekipleri kaçak kesimin yapıldığı binaya baskın düzenledi. Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı baskında, sağlıksız şartlarda kesimi yapılan 4 tavuk ve kesimi hazır olarak bekletilen 129 tavuğa el konularak kaçak kesim yapanlara cezai işlem uygulandı, kesimin yapıldığı bina da mühürlendi.

Ankaralılara sağlıklı gıda sunulması için denetimlerin 7 gün 24 saat anlayışıyla aralıksız olarak sürdüğünü belirten Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, bu tür sağlıksız koşullarda üretim yapan ve vatandaşın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi. Tüketicileri etiketli ürün almaları konusunda da uyaran İl Müdürü Temel, etiket üzerinde işletme onay ve kayıt numarasının olup olmadığının da mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Tüketicilerin etiketli ürün almaları halinde, bu tür kaçak yollara kimse başvuramayacaktır. Vatandaşlarımız etiketsiz, kayıt veya onay numarası olmayan ürünleri kesinlikle almasınlar" dedi.

Denetimlerde etkinliğin ve verimliliğin artırılması için Ankaralılara da önemli görevler düştüğünü kaydeden Temel, Bakanlığın her tüketicinin bir denetçi olduğu prensibiyle uygulamaya koyduğu 174 ALO GIDA HATTI'nı Ankaralıların benimsediğini ve etkili bir şekilde kullandığını belirterek Ankaralıların bu duyarlılığının denetimlerdeki etkinliği ve başarıyı artırdığını söyledi. Gıda güvenliği konusunun ihmale gelmeyen bir konu olduğunun altını çizen Temel, "Ankaralıların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak, gıda denetimlerindeki tek yetkili kurum olan İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin en asli görevidir. Ankaralıların sağlığıyla oynamaya çalışanlara kesinlikle müsamahamız yok" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhsin Temel Keçiören Bağlum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title