Haberler

Keçiören Belediyesi ve İhh, Yetim Çocuklar İçin İftar Verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Keçiören Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) yetim çocuklar için düzenlediği iftar programında, “Çok çalışan, dik duran ama dikleşmeyen, eğilmeyen Başbakanımıza dua edin.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Keçiören Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) yetim çocuklar için düzenlediği iftar programında, "Çok çalışan, dik duran ama dikleşmeyen, eğilmeyen Başbakanımıza dua edin. Ona dua edin ki; belki de onu sindirmeye çalışan, korkutmaya çalışanlara hem Cenab-ı Allah fırsat vermesin hem de bu millet bu güzel iradesiyle birlikte ona destek versin" dedi.

Keçiören Belediyesi ve İHH, yetim çocuklar için Keçiören Belediyesi Huzurevi Güçsüzler Yurdu'nda iftar programı düzenledi. İftar programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İHH Ankara Yetimler Birliği Başkanı Orhan Demirel, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Sevgi Evlerinde yaşayan yetim çocuklar ve çok sayıda davetli katıldı.

İftarın ardından konuşma yapan Soylu, güçlü ve kudretli bir Türkiye'nin bütün dünyadaki mağdur ve mazlumlara sahip çıkacağını belirtti. Vatandaşlardan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için Başbakan Erdoğan'a verdikleri desteği devam ettirmelerini isteyen Soylu, "Güçlü ve kudretli bir Türkiye, dünyanın her yerindeki mağdur ve mazlumlara sahip çıkacaktır. Bize kızdılar. Dediler ki; "Suriye'deki insanlara niye sahip çıkıyorsunuz? Onları niye kucaklıyorsunuz." Ne yapmalıydık? 400 yıl, 500 yıl aynı sancak altında yaşadığımız, beraber düğün yaptığımız, beraber cenazelerde tabutumuzu aynı omuzlarda taşıdığımız o insanlara sırtımızı mı dönmeliydik? Gazze'de öldürülen insanlarımıza ses çıkarmayarak, zulme sessiz kalarak zulmün ortağı mı olmalıyız? 12 yıldır iktidarda bulunan AK Parti, bir tarafta Türkiye'de bulunan mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkarken, sadece kendi ülkemizin insanlarına değil, dünyanın her tarafında adaleti, hakkaniyeti ve medeniyetimizin bütün değerlerini, güçlü bir Türkiye'yle, kuvvetli bir Türkiye'yle ve öncü bir Türkiye'yle kucaklayabileceğini ortaya koymaktadır. Dünyada, bugün karşı karşıya kalınan bire takım meselelere, bütün samimiyetimizle ses çıkartırken neye ses çıkardığımızı biliyoruz. Türkiye ne kadar güçlü olursa, bu ülke 2 Milyon Dolarlık gayri safi hasılaya 2023 yılında ne kadar çabuk ulaşırsa, bu güçle beraber, dünyada bugün zulümler altında ezilen ve onların insanlarına sahip çıkabilecek bir Türkiye tablosu oluşturur. Bunun için çok gayret gösteren ve çalışan, dik duran ama dikleşmeyen, eğilmeyen Başbakanımıza dua edin. Ona dua edin ki, belki de onu sindirmeye çalışan, korkutmaya çalışanlara hem Cenab-ı Allah fırsat vermesin hem de bu millet bu güzel iradesiyle birlikte ona destek versin" ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediye Başkanı AK ise, "Yetim çocuklarımızı, ailelerini, onlarla ilgilenen aileleri, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Sevgi Evlerindeki çocuklarımızı bir araya getirdik. Beraberce iftar gerçekleştiriyoruz. Yetimlere sahip çıkmak, yetimlerin sofrasında bulunmak, onların başlarını okşamak bizim için son derece önemli. Bu dinimizin, örfümüzün, adetlerimizin bir gereğidir. Dolayısıyla biz de onlara bir nebze de olsa sevgimizi göstermeyi tercih ettik. İHH ile beraber Dünya Yetimler Günü münasebetiyle bu iftarı gerçekleştirdik. Şuanda Türkiye'nin birçok yerinde bu münasebetle iftarlar gerçekleştiriliyor. Biz, sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak, dezavantajlı gruplarla beraber olmayı, onlara destek vermeyi bir görev olarak görüyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Süleyman Soylu Ak Parti Keçiören Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title