Haberler

Keçiören Belediye Başkanı Ak'a Bosna Hersek'ten Fahri Hemşehrilik

Güncelleme:

Ankara Keçiören Belediyesinin kardeş belediyesi olan Bosna Hersekli Gorajde Belediyesi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a fahri hemşehrilik beratı verildi.

Gorajde'nin Kurtuluş Günü dolayısıyla düzenlenen törene, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Saraybosna Koordinatörü Fatih Karaca, Gorajde Belediye Başkanı Muhamed Ramoviç, Gorajde Müftüsü Remizya Pitiç ve diğer konuklar katıldı. Gorajde Belediye Başkanı Ramoviç, "fahri hemşehrilik" beratını Keçiören Belediye Başkanı Ak'a takdim etti.

Ramoviç, törenin ardından yaptığı açıklamada, Gorajde'nin Türkiye'de yedi kardeş belediyesinin olduğunu ve bundan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Gorajde Belediyesi'nin, Türkiye'deki kardeş belediyeleri ile arasındaki ilişkinin dostluktan öte olduğunu vurgulayan Ramoviç, bu ilişkiler kapsamında bugüne de Gorajde'de birçok projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Keçiören Belediye Başkanı Ak'ın sık sık Gorajde'ye geldiğini ve bugüne kadar zaten bir "Gorajdeli" olduğunu anlatan Ramoviç, "Bugünse kendisine resmen fahri hemşehrilik vermiş olduk. Buradaki her kapı ona açıktır. İşbirliğimizin gelecekte de süreceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

İŞ BİRLİĞİ SÜRECEK

Keçiören Belediye Başkanı Ak da kardeş belediyeleri olan Gorajde ile ilişkilerinin her geçen gün derinleştiğini ve bu ilişkileri daha ileri seviyelere taşımak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Gorajde ile ilişkilerinin 2009 yılından günümüze devam ettiğini belirten Ak, iki belediye arasındaki ilişkilerin gelişmesinin, aynı zamanda iki ülkenin dış ilişkilerine de katkı sağladığını ifade etti.

Ak, Türkiye ile Bosna Hersek'in derin bağları olan iki devlet olduğunu ve iki halkın yüzyıllar boyunca aynı topraklarda barış içinde yaşadığını belirterek, bundan sonra da Bosna Hersek topraklarında barış ve kardeşliğin hüküm sürmesini diledi.

"Fahri hemşehrilik" beratı için belediye yetkililerine teşekkür eden Ak, daha sonra şunları kaydetti:

"İlişkilerimizin daha da geliştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Hem bizim öğrencilerimizin buraya gelmesi, hem de buradaki öğrencilerin Türkiye'ye gitmesi ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. Kültürel faaliyetler kapsamında birbirimize heyetler gönderiyoruz. Buradaki bazı belediye yetkililerinin Türkiye'de eğitilmesi ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. Ekonomik ve ticari alanda ilişkilerin daha da gelişmesi açısından Türkiye'deki iş adamlarımızı buraya getiriyoruz. Onların buradaki ekonomiye katkı sağlamalarına çalışıyoruz. Burası gerçekten çok güzel bir yer. Doğasıyla, Drina Nehri'yle bir inci tanesi kadar güzel bir yer. Buranın daha da güzelleşmesi ve daha fazla turist çekebilmesi için de bazı yatırımların yapılması gerekiyor. Bosna'ya gelen herkesin, mutlaka Gorajde'ye de uğraması, Gorajde'yi de görmesini istiyoruz."

Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay da belediyeler arasındaki ilişkilerin ne kadar önemli olduğunu Bosna Hersek'te daha iyi görme imkanı bulduğunu belirterek, buna örnek olarak mayıs ayındaki sel felaketinin ardından Bosna Hersek'teki belediyelere yapılan sayısız yardımı gösterdi.

Törende ayrıca, Gorajde'nin kalkınmasına katkı sağlayan Meho Hubyer ve Haris Rahman isimli iş adamları "altın", Gorajde Satranç Kulübü ve Azor Futbol Kulübü'ne ise "gümüş" plaket takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ak Keçiören Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title