Haberler

Kayseri Israil'e Ezanlı Yasak Tepkisi

Kayseri'de MAZLUM-DER üyeleri, İsrail hükümetinin, ezanı hoparlörlerden okunmasını yasaklamasına tepki gösterdi.

Kayseri'de MAZLUM-DER üyeleri, İsrail hükümetinin, ezanı hoparlörlerden okunmasını yasaklamasına tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan dernek üyeleri, daha sonra ezan okuyarak yasağı protesto etti.

MAZLUM-DER üyeleri Kayseri Cumhuriyet Meydan'ında bir araya gelerek İsrail'e, Hollanda'ya ve Halepçe katliamına tepki gösterdi. MAZLUM-DER Kayseri Şube Başkanı Mehmet Yakut yaptığı basın açıklamasında, ilk olarak ezanı yasaklamak için karar alan İsrail Hükümetine tepki gösterdi. Yakut, "İsrail hükümeti başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarında Müslümanlara namaz daveti ve İslam'ın şiarı olan ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklamak için yeni bir karar daha aldı. Bundan başka 2 karar daha alınırsa ve uygulamaya konulursa İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında ezan artık yüksek sesle okunamayacak ve Müslümanlar öz vatanlarında namaza yüksek sesle davet hürriyetinden mahrum kalacaklar" dedi. Mehmet Yakut yaptığı açıklamada, İsrail'in bu kararla İslam'ın şiarı olan ezanı yasaklama kararı alan ilk hükümet olma zalimliğine de imza atmış olacağını söyledi. Yakut, şöyle dedi: "Böylece inanç ve ibadet hürriyetine zorba bir uygulamayla engel koymuş olacak. MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak İsrail hükümetinin aldığı bu zorba kararı insan hakları ve ibadet hürriyetine yapılan despot ve çirkin bir karar olarak değerlendiriyoruz. Kararın derhal sonlandırılarak uygulamaya konulmaması için İslam dünyasının dini bütün sivil toplum kuruluşlarını, Türkiye Hükümetini, Arap Birliği ve İslam Birliği Teşkilatı ile Uluslararası Adalet Divanı olaya müdahil olmak için harekete geçmeye davet ediyoruz."

Yapılan bu açıklama ardından bir MAZLUM-DER üyesi tarafından yasağı protesto için ezan okundu. Okunan ezanı çevrede bulunanlar meraklı gözlerle izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filistin Kayseri İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title