Haberler

Kayseri'de Toplu Açılış Töreni

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Allah bu milleti kimseye muhtaç ve mahcup eylemesin. Eğer birileri herhangi bir şekilde bizim yardımımıza muhtaçlık hissederse onlara yardım etme gücünü bize versin. Kılıçdaroğlu gibi '1,5 milyon Suriyeli'ye bu toprakları açmak, Türkiye'yi açmak ihanettir' deme zilletine bizi hiçbir zaman düşürmesin" dedi.

Davutoğlu, Talas Raylı Sistem Hattı ve yeni hal kompleksinin açılışı dolayısıyla Talas ilçesinin Kiçiköy Mahallesi'nde oluşturulan alanda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yetimlere, mazlumlara ve gariplere ensarlık görevi yapması gerektiğinde bir an tereddüt etmediğini ve dünyanın her bir köşesinden gelenleri bağrına bastığını, aşını, odasını ve evini paylaştığını dile getirdi. Bu yöndeki gayretleri nedeniyle bütün millete şükran borçlu olduklarını ifade eden Davutoğlu, Türkiye'ye de yakışanın bu olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah bu milleti kimseye muhtaç ve mahcup eylemesin. Eğer birileri herhangi bir şekilde bizim yardımımıza muhtaçlık hissederse onlara yardım etme gücünü bize versin. Kılıçdaroğlu gibi '1,5 milyon Suriyeli'ye bu toprakları açmak, Türkiye'yi açmak ihanettir' deme zilletine bizi hiçbir zaman düşürmesin. Zalimlere karşı her zaman mazlumların yanında olma şerefini bize nasip eylesin. Yaklaşan aşure gününde, 10 Muharrem'de, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin anıldığı bu günlerde bütün dünya bilsin ki Türkiye ve aziz milletimiz her zaman zalimlere karşı mazlumların yanında olacak, mazlumların emanetini gelecek nesillere bir kutsal, tarihi emanet olarak devredecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Afyonkarahisar'daki trafik kazası

Başbakan Davutoğlu, bugünün Hicri Yılbaşı olduğunu anımsatarak, böyle bir günde acı haber aldıklarını belirtti. Isparta'dan Eskişehir'e giden bir otobüsün Afyonkarahisar'da kaza yaptığını, kazada 8 vatandaşın vefat ettiğini, 25 kişinin de yaralandığını bildiren Davutoğlu, vefat edenlere rahmet, ailelerine sabır temennisinde bulundu.

"Türkiye ile birlikte şehirler de yükselecek"

Bu ülkenin yükselişini hiç kimsenin engelleyemeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, Türkiye ile birlikte şehirlerin de yükseleceğini ifade etti. Kayseri'de 34 kilometre uzunluğunda, 55 istasyonu olan ve 500 kişinin istihdam edileceği Talas Raylı Sistemini bugün hizmete açtıklarını belirten Davutoğlu, ayrıca 118 dükkanın bulunacağı, bin kişinin istihdam edileceği Kayseri Meyve Sebze Hali Kompleksi'nin açılışını yaptıklarını söyledi.

Hızlı trenin Kayseri'ye ulaşmasını takip edeceğini anlatan Davutoğlu, "İnşallah önümüzdeki yıl içinde hepinizin heyecanla beklediği Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı için kazmayı vuracağız. Kayseri'nin hasretle hızlı trenin beklentisi içinde olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Yine Antalya'dan gelip, belki de Türkiye'nin en önemli turizm koridorunu oluşturacak olan Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Hattının da proje aşaması bitirilecek ve inşallah önümüzdeki yıl ilk kazmayı orada da vurmaya çalışacağız. Böylece Antalya'daki turizm havzamız Kayseri ile irtibatlanacak. Böylece Konya üzerinden Hazreti Mevlana tekrar Seyid Burhanettin Veli ile buluşmuş olacak. Kayseri-Niğde bağlantıları sağlanacak, 172 kilometrelik Boğazköprü hattının devreye sokulması için önümüzdeki dönemde gerekli talimatlar, çalışmalar yerine getirilecek. Kayseri bir ticaret şehri, Kayseri'yi aynı zamanda lojistik şehir yapmaya kararlıyız."

Kayseri'ye yönelik yatırım projelerini anlatan Davutoğlu, Adana yolu üzerindeki Boğaz Köprü Köprülü Kavşağını yıl sonuna kadar açacaklarını bildirdi.

Davutoğlu, "Aziz Kayserililer, kim ne derse desin, kim hangi tuzaklarla bizim karşımıza tuzak kurarsa kursun, Kayserili, Anadolu insanı bizim yanımızdaysa, Erciyes bir dağ olarak bu topraklarda, gönlümüzde ve zihnimizde yerini almışsa hizmetimize kimse engel olamayacak" ifadelerini kullandı.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title