Haberler

Kayıp Kürt Kızı Kobani'de Bulundu

Güncelleme:

İngiltere'deki evinden kaçan ve 1 aydır kayıp olan 17 yaşındaki Kürt kızı Silhan Özçelik, Kobani'de görüntülendi.

İngiltere'den peşmerge güçlerine katılmak için kaçan 17 yaşındaki Kürt kızı Silhan Özçelik'i ailesi 27 Ekim'den bu yana her yerde arıyordu. Genç kız dün Kobani'de görüntülendi.

17 yaşındaki hukuk öğrencisi Silhan Özçelik'in 27 Ekim'de İngiltere'den Belçika'ya oradan da, Türkiye'ye gelerek Kobani'ye geçtiği öne sürüldü. Silhan Özçelik'in Kobani'de olduğu dün yayınlanan bir görüntüde tespit edildi.

İNGİLTERE'DE BİR İLK

İngiliz polisi ilk kez IŞİD'e karşı savaşmak için Kobani'ye giden Kürt kökenli bir İngiliz vatandaşını bulmuş oldu. Özçelik'in ailesi ise iddiaların aksine kızlarının Suriye'ye bir savaşçı olarak değil, insani yardımda bulunmak için gittiğini söylüyor.

Yetkililer, Silhan'ın Kobani'deki Kadın Savunma Birlikleri'ne (YPJ) katılmış olabileceği veya bölgedeki insani yardım çalışmalarına destek vermek için Suriye'ye gitmiş olabileceği ihtimallerini aydınlatmak istiyor.

GÜNLERCE KOBANİ PROTESTOLARINA KATILMIŞ

Konuya ilişkin görüşlerine başvurulan Haringey'deki 'Kurdish Community Association' isimli derneğin başkanı Arman Banirad, Silhan'ın en son olarak Belçika'da görüldüğünü ifade ederken, çevresinde eğitimli ve politik donanımlı bir kişi olarak tanınan genç kızın, Westminster'de günlerce süren Kobani protestolarına katıldığını söylemişti. Silhan'ın beraberinde bir erkek arkadaşı ile birlikte seyahat ettiklerini duyduklarını kaydeden Banirad, genç kızın sağlıklı ve iyi olmasını dilediklerini belirtmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Silhan Özçelik Belçika Kobani Belgesel Güncel Haberler

500

Yorumlar (89)

ömermobilWeb@haberler.com:

Ağzı acık kalmış işid arkadan işkencemi yapıyor ne :

49
45
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61:

kapat çabuk kapat lan ne korkunç bir şey çıktı lan ekrana 17 yaşında kız beklerken mutasyona uğramış bir yaratık çıktı karşıma. . .

31
57
yanıtYanıtla
kürt düşmanımobilWeb@haberler.com:

Bu kürtlerin hepsinin canı cehenneme.pislik.şerefsiz adı insanlar.hepsini gebereceksin bunların.görgüsüz medeniyetsiz hatvan insanlar

41
46
yanıtYanıtla
ApocuMobil-IOS:

Kürt kadinlari tanimak icin turkolara bir film bakmalarini öneririm. Filmin adi BERİTAN. Dünya sadece kurtlar vadisinin etrafinda donmuyor.

25
55
yanıtYanıtla
ArabanlımobilWeb@haberler.com:

Yaptığinız yorumlar boş bır kurd kızı savaşmaya gıtmışsa bunununla gurur doymalı senın aylen gıbı pavyona gıtmemış kurdler namusu ıçin sızın bütün aylenızı yok eder boşuna havanızı atmayın

33
40
yanıtYanıtla
WatandaşMobil-IOS:

Ben bir Türk olarak burdaki kürt kardeşlerimize hakaret ve küfür eden zavallılara iddia ediyorum siz Türk değilsiniz kendini Türk zanneden Ermeni veya yunan kırması olduğunuza eminim.

51
22
yanıtYanıtla
milliyetciMobil-ANDROID:

tipe bak allahimm görenin işini ters gider mazallah. bu zattan medet umup helal olsun diyenler siz neden gidip gurur duyulacak konuma gelmiyosunuz. eminim gurur duyanların çoğu da erkektir. iyiki kürt değilim siz kadinlarin arkasından geçinen bir toplulukmusunuz yaaaa

24
48
yanıtYanıtla
atif:

silho silhan kobanide kal

58
10
yanıtYanıtla
AlemiMobil-IOS:

Helal olsun kızı çok iyi tanıyorum yürekli kız çok cesaretli bir kız

39
28
yanıtYanıtla
KAYIP ZIRTO SILHO:

AĞZINI DA İŞİD E DOĞRU AÇMIŞ İŞİD ASKERLERİNE NE ANLATMAK İTER ACEP. . .

36
28
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title