Haberler

Kayaköy 49 Yıllığına Kiralanacak

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO tarafından 'Dünya Dostluk ve Barış Köyü' ilan edilen, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Kayaköy'ü açık artırma ile kiralayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan 5 bin yıllık tarihe sahip Kayaköy'ü 49 yıllığına kiralamak için ihale yapacak. 23 Ekim'de yapılacağı açıklanan ihaleye 2 şirketin teklif vereceği öğrenildi.

KAYAKÖY TURİZME AÇILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında 2013 yılı başlarında imzalanan protokolle Kayaköy'de tarihi kalıntıların yer aldığı bölge turizme açılırken, diğer bölgeye de kısmi inşaat serbestliği getirildi. Yeni düzenleme sonrasında Kayaköy'e 300 yatak kapasiteli otel yapılması da kararlaştırıldı.

KÖYDEKİ TARİHİ YERLER ONARILACAK

Proje kapsamında Kayaköy'ün üçte birlik kısmını kapsayacak oteli işleten firma, tarihi köyün kalan kısımlarının da onarımını sağlayacak. Yok olmaya yüz turmuş Rum evleri aslına uygun olarak onarılarak turizme kazandırılacak. Bu bağlamda daha önce çıkılan ihalelere katılımcı bulunamadığı için proje hayata geçirilememişti.

AÇIK ARTIRMA İLE KİRALANACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kayaköy için yeni bir ihale kararı aldı. 23 Ekim'de açık artırma usulü ile yapılacak ihale ile tarihi köye 300 yataklı turizm tesisi yapılacak. İhaleyi kazanan firma Rum evlerinin de onarılıp turizme kazandırılmasını sağlayacak. 220 dönümlük araziyi kapsayan projenin toplam maliyetinin 30 milyon TL olarak öngörülürken, ihale için 2 firmanın teklif verdiği öğrenildi.

"KAYAKÖY'ÜN TANITIMI YETERLİ YAPILMADI"

Kayaköy'ün kurtarılması için çalıştıklarını söyleyen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) Başkanı Akif Arıcan, ihale sürecinin yeniden başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2006 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile başlayan sürecin Ertuğrul Günay zamanında hız kazandığını hatırlatan Arıcan, 2013 yılında Kayaköy'ün ihaleye çıkarıldığını fakat yeterli tanıtım yapılmadığı için ihaleye katılımın olmadığını kaydetti.

"FETHİYE DÜNYAYA AÇILACAK"

Kayaköy’ün restore edilmesiyle Fethiye’nin dünyaya açılan bir penceresi olacağını kaydeden Arıcan, “Kayaköy’ün markalaşmasından dolayı bir çok firmanın da kendini daha düzenli ve kaliteli bir iş sahasına dönüştüreceğini düşünüyorum. Yapılan bu çalışmalar ile Fethiye olarak turizmde hak ettiğimiz yere gelmeyi hedefliyoruz. İlçemize kazandırılacak bu değer aynı zamanda ülke turizmine de büyük katkı sunacak.” dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Akif Arıcan Fethiye Kayaköy Muğla Turizm Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500

Yorumlar (12)

XXXX VVVV:

YABANCI DEVLET ALIR DAHA HIZLI BÖLÜNÜRÜZ. TOPRAK SATMAK ????50 YIL SONRA HALA DEVLET KALIRSAK GÖRÜRÜZ

11
8
yanıtYanıtla
Vatan Sever:

Israile kiralayin…öylece yavas yavas bütüt ülkeyi ele gecirirler. . .

12
4
yanıtYanıtla
avanak fuat avni:

surıyeliler mı yerşeşecek?hahaha

10
6
yanıtYanıtla
Türkiyem:

Tam bir korku filmi sahnesi :) Avrupa ve Amerikalılar burayı görse kesin kiralar :)) Bizim Dabbenin yönetmeni Hasan Bey bence sen kirala; burdan değil dabbe 5 Dabbe 25''e kadar film çıkar :))

8
1
yanıtYanıtla
ciko:

elimizdeki bütün tarihi eserler yok oluyor bir kaç kişi daha mistik havada tatil yapsın diye kayaköy yok olacak bence yazık. !!!

5
2
yanıtYanıtla
elmas:

nüfus mübadelesinde boşalttırılan bir köy. . . . hiç bahsedilmemiş. . . . başkalarının acıları üzerinden ticarete dönüştürmek . . . ayıptır, yazıktır. . . bırakın öyle kalsın en azından orada yaşayanların torunları gelip sessiz sakin ağlayıp gidiyorlar. . . gün gelir onları da almazlar içeri. . .

3
3
yanıtYanıtla
RANT ESAS:

BENCE ÇOK YERİNDE BİR İŞ OLUR. . . SADECE VE SADECE EMİN VE UZMAN ELLERDE BU İŞİN YAPILIP DETAYLANDIRILMASI. . . YALAP ŞALAP UYDURUK RESTORE ADI ALTINDA TALAN VB. DEĞİŞİK İLAVE VE YAPININ SİLÜETİ VE GÖRÜNTÜYÜ DİNAMİTLEMEMESİ. . . TEMENNİSİYLE

2
0
yanıtYanıtla
ASİK SER:

BU MEKANA ÇOK BENZEYEN BİR KASABA İTALYADA . . GEORGE COOLONEY OYNADIĞI BİR FİLİME SAHNE OLDU. . . NEDEN OLMASIN. . .

1
0
yanıtYanıtla
MEHEMEDE KURDİ:

rum evlerinin yıkılmaması, akdamar kilisesinin yıkılmaması hala rum ve ermenilerde geri dönme umudu yaratıyor. yıkmayanlar hata içindeler.

0
1
yanıtYanıtla
yeşim girgin:

büyü filmi çekilirken belki burası keşfedilir de kurtulur diye ümit etmiştim fakat bi yararı olmadı evler çürüyüp gideceğine elbetteki restore edilip turizme açılması kadar iyi daha ne olabilir hem fethiye kalkınır hemde ülkemiz reklam yapmış olur bırakılsın diyenlere anlam veremiyorum bırakılsın rumların torunları gelsin ağlasınmış komiksiniz ya yapmayın Allah aşkına =)

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title