Haberler

Kaş'ta Turizm Haftası Coşkuya Kutlandı

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya'nın Kaş ilçesinde "Turizm Haftası" coşkuyla kutlandı.

Her yıl yurt genelinde 15 ile 22 nisan tarihleri arasında kutlanan turizm haftası, bu yıl Kaş ilçesinde geniş kapsamlı kutlamalara sahne oldu. Sivil toplum kuruluşları, öğrencilerinde katılımıyla Cumhuriyet Meydanı ve Kaş Limanı'nda gerçekleşen kutlamalara; Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Demre Garnizon Komutanı Hasan Erdoğan, İlçe Emniyet müdürü Cahit Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut ve Kaş Turizm Derneği Başkanı Mustafa Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar öncesi bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş'ın tarihi boyunca turizmle iç içe olduğuna dikkat çekti. Bölge coğrafyasının her türlü turizm çeşidine açık olduğunu belirten Başkan Kocaer, "Patara ve Gömbesi, yerli ve yabancı konukların konakladığı denizi, yeşili ve doğasıyla Antalya'nın coğrafi olarak en büyük 4. ilçesi olan Kaş'ımız her yıl olduğu gibi bu yıl da yüz binlerce turiste ev sahipliği yapacaktır. Yaylalarında kayak yapıp Kaş'a inip denize de girebilirsiniz. Patara Likya kültürüne başkentlik etmiş, dünyanın ilk demokratik meclisinin kurulduğu, Noel babanın doğduğu, devasa antik tiyatrosu ve deniz feneriyle tam bir tarih turizmi merkezidir" dedi.

Kaş ilçesinin turizm imkanlarının üst düzeyde olmasına karşılık turizm gelirlerinden yeterli gelir elde edemediğini söyleyen Kocaer "İlçemiz ve beldelerimiz turizm pastasından nasiplerini ne kadar alabiliyor. Bunu arttırabilmek için öncelikle Kaş'a ulaşım sorunun çözmek zorundayız. Kaş'tan iç Anadolu'ya direkt bir yol bulmamız şarttır. Gerek konaklama, gerek dalış, gerek yeme içme ve de paraşütçülük olsun her alanda turizmle uğraşan işletme sahiplerine sesleniyorum. Turist yolunacak tavuk değildir. Onlara nezaketle, sevgi ve saygı ile yaklaşalım. Unutmayın en iyi reklam kişiden kişiye aktarılan reklamdır. Kaş turizmini geleceğe taşımanın ilk koşulu budur. Çünkü Kaş insan yüzünde iki, yeryüzünde ise bir tanedir. Kıymetini bilelim" diye konuştu

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ise turizm gelirlerinin yanı sıra kaliteye de önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Kaş'ın dünya turizminde farklı bir yere sahip olduğuna işaret eden Kapankaya, "Turizmin bir sevgi ve barış projesi olduğunu düşünüyorum. Her yıl Kaş'a gelen yüz binlerce turist sadece buranın havasına suyuna, denizine gelmiyor aynı zamanda burada yaşayanların insanlığına, kardeşliğine ve dostluğuna da geliyor. Kaş'ı tanıtmak için 5-6 dilde broşür ve kitapçıklar hazırladık. Çeşitli turizm fuarlarına katıldık ve buralarda Kaş'ı en iyi şekilde tanıtmaya çalıştık" dedi.

İlçeye gelip konaklayan insanların, ilçeden memnun bir şekilde ayrılmasının en önemli reklam faktörü olduğuna dikkat çeken Kapankaya, "Kaliteli ve güler yüzlü hizmet veremezsek başarılı olamayız. Otel, restaurant, bar ve her türden işletmelerde fiyat ve hizmet standardını birbirlerine yakın seviyelerde tutmalıyız. Allah vergisi bir güzelliğe sahip olan ilçemiz için elbirliği ile çalışalım. Yeni turizm sezonu hepimize hayırlı ve uğurlu olsun" diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından protokol heyeti Kaş Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı el işi sanatlarının sergilendiği stantları ziyaret ettiler. Ebru sanatından, el işi sanatlarına, kilim dokumadan, üç boyutlu Atatürk portrelerine kadar oluşan stantlarda sergilenen eserler yoğun ilgi gördü.

Heyet daha sonra Kaş Limanı'nda denize tekne indirme etkinliğine katıldı. Burada konuklara baklava ikram edildi. Ardından meydandaki keşkek dövme etkinliği yapıldı. Kaymakam, Garnizon komutanı, Belediye başkanı ve Ziraat Odası Başkanı, ellerine aldıkları odunlarla çuvaldaki keşkeği dövdüler. Temsili keşkek dövmeden sonra halka keşkek dağıtıldı.

Turizm haftası etkinliğinde güne noktayı ise grup 657 koydu. Öğretmen müzisyenlerden oluşan ve memur müzik grubu, bağlama, gitar ve ritim sazdan oluşan enstrümanları ile birbirinden güzel ezgiler eşliğinde Kaş'lıları coşturdular. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selami Kapankaya Turizm Haftası Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title