Haberler

Kartal'da Hastanenin Duvarlarına Ateş Açılması - Istanbul

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik binasının içinde duvarlara silahla ateş açan kişi ve olayın planlayıcıları olduğu iddia edilen 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik binasının içinde duvarlara silahla ateş açan kişi ve olayın planlayıcıları olduğu iddia edilen 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, "Alaattin Çakıcı abimi nasıl tedavi etmezsiniz?" diyerek hastane duvarlarına ateş açan ve güvenlik görevlileri tarafından yakalanan Ferdi E. gözaltına alındıktan sonra işlemleri yapılmak üzere Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Şüpheli Ferdi E'nin, emniyetteki sorgusunda "olayı yapması için Barış D'nin kendisine 200 bin lira teklif ettiği, bu para karşılığında eylemi gerçekleştirdiğini, fakat olay öncesinde ve sonrasında bu parayı alamadığını" söylemesi üzerine polis ekipleri soruşturmayı derinleştirdi.

Bu doğrultuda teknik ve fiziki takibini sürdüren ekipler, olayın planlayıcıları olduğu tespit edilen Barış D, Barış Ö, ve Etem Ç. ile silahı temin eden Sabri B'yi gözaltına aldı.

Yakalanan şüphelilerden Sabri B'nin, Alaattin Çakıcı'nın adamlarından olduğu öne sürülen Murat Ş'nin, Can Dündar'a yönelik İstanbul Adalet Sarayı'nın önündeki saldırıda kullandığı silahı temin eden kişi olduğu ve birlikte sanık sıfatında yargılandıkları öğrenildi.

Öte yandan şüpheli Etem Ç'nin ise Çakıcı'nın Edirne Cezaevinden başka bir cezaevine sevk edileceği zamanlarda, cezaevi müdürüne silahlı saldırı gerçekleştirilmesi olayında tutuklanan M.M. ile olaya karışan isimlerden olduğu ve yakın zamanda cezaevinden çıktığı belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Alaattin Çakıcı Kartal 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title