Haberler

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen 'Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun' festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın annesi Gürgün Say yılın annesi ilan edildi.

Bodrum Değirmenler mevkiinde düzenlenen etkinlikte rengarenk uçurtmalar Bodrum'daki engelli bireyler için havalandı. Festivale CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Abdülmecit Poyraz, MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, Bodrum'da yaşayanlar, yerli yabancı turistler ile kalabalık bir topluluk katıldı. Tüm gelirinin Ortakent-Yahşi Engelliler Okulu'na aktarıldığı etkinlik hakkında bilgiler veren organizasyon yetkilisi Miyase Hakalan Karlıova, "Bu kez 'Çocuklar ölmesin uçurtma uçursun' sloganıyla yine aynı değişik animasyon gösterilerimiz, ücretsiz yiyecek içecek ikramlarımız ve dev uçurtmalarımız gökyüzünde uçtu. Yılın annesini seçtik ve çeşitli uçurtma yarışmaları yaparak keyifli bir gün geçirdik. Aynı zamanda Selçuk Alagöz de en güzel şarkıları ile sahne aldı. Ayrıca, bu sene Selçuk Alagöz 50'inci sanat yılını kutlamak üzere bir kaset çıkarttı. Bodrum'da ilk şarkılarını festivalimizde söyleyen sanatçımıza da teşekkür ediyorum. Bu coşkuya, bu içimizdeki çocuğu çıkarma gibi eğlenceli günde bizimle birlikte olan Bodrum halkına ve binlerce kişiye teşekkür ediyorum. Uçurtma atölyemizde de uçurtma uçurtmayı ve yapmayı burada gençlere öğrettik" dedi.

ENGELLİ BAŞKAN DA FESTİVAL ALANINDAYDI

Engelliler yararına satışı yapılan uçurtmaların yanı sıra, herkesin kendi uçurtmasını yapıp uçurabildiği festival alanına Bodrum Belediye Başkanvekili Abdülmecit Poyraz tekerlekli sandalyesi ile gelerek stant sahipleri ve halk ile sohbet etti. Annelere bu özel günde karanfil de dağıtan Bodrum Belediyesi Başkanvekili Abdülmecit Poyraz özellikle engelli annelerin bu anlamlı gününü kutladı. Ardından 15 parçalık yöre türküleri ile Mustafa Ergene sahne aldı. Profesyonel uçurtmacılar, Abdullah Kuş, Ferruh Baysu, Sabri Küçük ve Özge Sarıkaya festivale gelen misafirlere büyük uçurtmaları ile rengarenk görsel şölen yaşattı.

Çocukların animasyon ekipleri ve palyaçolar ile gün boyu eğlendikleri festivalde, Ortakent-Yahşi Engelliler Okulu öğrencileri özel bir gösteri sergiledi. Engelli annesi, İmran Gürel, 'Ben özel anneyim' adlı şiiri okurken bazı anneler gözyaşlarını tutamadı.

FAZIL SAY'IN ANNESİ YILIN ANNESİ SEÇİLDİ

Yılın annesi olarak Piyanist Fazıl Say'ın annesi Gürgün Say ile 4 çocuk, 3 torun ve torunundan da 4 çocuk sahibi olan 90 yaşındaki Esma Özgüçlü seçildi. Say ve Özgüçlü'ye yılın annesi plaketi verildi. Çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı etkinlikte, Diyabetle Yaşam Derneği'nden şeker ölçüm cihazı, anneler ve yarışmacılar için ev aletleri hediyesi de sahiplerine verildi. 'En yaşlı ve en genç uçurtmacı', 'En uzağa uçurtma uçuran' ve 'En büyük uçurtma ailesi' yarışmalarının ardından kazananlara ödülleri verilirken festival Selçuk Alagöz konseri ile sona erdi. Tüm gelirinin Ortakent-Yahşi Engelliler Okuluna aktarıldığı etkinlikte 10 bin TL toplandı. Bu etkinlikte tüm yiyecek ve içecekler ücretsiz olarak verilirken, Anneler Günü olması nedeniyle de annelere sürpriz hediyeler verildi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ortakent Yahşi Fazıl Say Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title