Haberler

Hatay Sınırındaki Karakoldan, Suriye Tarafına Roketatarla Ateş Açıldı

Güncelleme:

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Hudut Karakolu'ndan Suriye tarafına doğru bir dakika süreyle ateş açıldı. Batı illerinden sevk edilen Türk Silahlı Kuvvetleri ( Tsk ) unsurlarının konuşlandığı Oğulpınar Karakolu'ndan çoklu roketatarla yapılan ateş, bölgede kısa süreli heyecan yarattı. Ardından bölgede yeni herhangi bir hareket gözlenmedi.

İDLİB'DEN DOÇKA SESLERİ GELİYOR

Suriye'nin İdlib kentinde yapılan doçka atışlarının sesleri sınıra sıfır noktadaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden duyuldu. Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Sınır Karakolu yakınlarında bulunan İdlib kırsalında çatışma çıktı. Sınırının diğer tarafından gelen doçka sesleri, Türkiye tarafındaki Reyhanlı ilçesi mahallelerinden de duyuldu. Çatışmanın kimlerin arasında olduğu ise henüz bilinmiyor.

KOMANDO BİRLİKLERİ İLE KONTEYNERLER SINIR BÖLGESİNE SEVK EDİLDİ

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine yönelik intikal kapsamında Hatay'a gelen komanda birlikleri, askeri araç, ambulans ve konteynerler, Reyhanlı ilçesinde sınır hattına konuşlandırıldı.
İdlib'in sınır komşusu Reyhanlı ilçesindeki askeri hareketlilik devam ediyor. Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen komando birlikleri, ambulans, askeri araçlar ve konteynerler Hatay'a ulaştı.

İdlib kentinin sınır komşusu Reyhanlı ilçesine gelen araçlar, konuşlandırılacakları sınır birliklerine sevk edildi.

Öte yandan güvenlik kaynakları, 33 araçlık Türk Silahlı Kuvvetleri ( Tsk ) konvoyunun Suriye sınırını geçtiğini aktardı.

İDLİB'TE GÖZLEM NOKTALARI OLUŞTURULUYOR

Genelkurmay Başkanlığınca, Astana Süreci kapsamında, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde görev yapacak TSK unsurlarının, dünden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başladığı bildirilmişti.

Türkiye, Rusya ve İran'ın Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirdiği toplantılarda, Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib ili çatışmasızlık bölgesi ilan edilmişti. Mutabakata göre, Türkiye'nin İdlib'de çatışmasızlık bölgesinin sınırlarını teşkil eden güvenlikli bölgelerde kontrol ve gözlem noktaları oluşturarak asker konuşlandırması kararlaştırılmıştı. Gözlemci kuvvetin asli görevi, rejim ve muhalefet arasında çatışma yaşanmasını engellemek ve olası ateşkes ihlallerini izlemek olarak tanımlanmıştı.

12 ZIRHLI ARAÇLA İDLİB'E GİRİLDİ

Türk askerinin 12 zırhlı araçlık konvoyu ve 80 askerle yeni bir askeri operasyon çerçevesinde Perşembe akşamı geç vakitlerde Suriye'nin İdlip bölgesine girdiği belirtildi. Mahalli kaynaklar Türk askerinin Halep'in batı yönüne doğru ilerlediğini bildirdi. Bölgede El Kaide ile bağlantısı bulunan Heyet Tahrir Şam militanlarının silahlarını teslim edip etmeyeceği konusunun bilinmediği kaydedildi.

Öte yandan, bölgede yaşayan sivillerin herhangi bir çatışma çıkmasından endişe duydukları belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Reyhanlı Suriye TSK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title