Haberler

Ayvacık'ta Kapı Kapı Dolaşıp Çocuklarını Arıyor

Güncelleme:

16 yıl hapis yattıktan sonra tahliye olan gözü yaşlı baba, elinde 14 yıl önce çekilmiş bir fotoğrafla kapı kapı gezerek çocuklarını bulmaya çalışıyor.

3 çocuk babası Fahri Özdemir, 1995 yılında, karıştığı bir suçtan dolayı cezaevine konuldu. İddiaya göre, Özdemir’in cezaevine girmesinin ardından, anneleri, Beytullah, Muhammet ve Özlem’i çocuk yuvasına verdi. Cezaevinde kaldığı 16 yıl boyunca, çocuklarını 1 kere görme fırsatı bulan Özdemir, 2011 yılında tahliye oldu. Memleketine döndükten sonra çocuk yuvasına giden Özdemir, çocuklarının yaşları dolduğu için kendi istekleriyle yurttan ayrıldıklarını öğrendi. Elinde sadece 2000 yılında çocuklarıyla cezaevinde çektirdiği bir fotoğraf olan Özdemir, Ayvacık, Ezine, Çanakkale ve çevre ilçelerde kapı kapı gezerek çocuklarına ulaşmaya çalışıyor.

Çocuklarını çok özlediğini söyleyen Fahri Özdemir, “Benim uzun süre cezaevinde kalmam, yuvamın yıkılmasına sebep oldu. Ben cezaevine girince anneleri çocuklarımı yuvaya verdi. Çocuklarımdan Beytullah’ın Bahçelievler’de, Muhammet ve Özlem’in ise Üsküdar’da çocuk yuvasına verildiğini öğrendim. Cezaevindeyken, dönemin Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya dilekçe yazdım. Bu dilekçe üzerine, çocuklarım bir kereye mahsus cezaevine ziyaretime getirildi. Yine dönemin Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı’yla bayramda cezaevini ziyaret ettiği sırada görüştüğümde, çocuklarımın İstanbul’dan Çanakkale’ye getirilmesi için yardımcı olacağını söyledi. Çocuklar buraya geldi, ama bu kez beni Karaman M Tipi Cezaevi'ne gönderdiler. Yine görüşemedik. Ben 3 yıl önce cezaevinden tahliye olup köyüme döndüm. Burada muhtarlığın da desteğiyle, sosyal yardımlaşmadan aldığım yardımlarla hayatımı sürdürmeye başladım. Ardından çocuklarımı aramaya başladım, ama bulamadım. Yurda başvurduğumda, çocuklarımın yaşları dolduğu için kendi istekleriyle ayrıldığını söylediler. Ben çocuklarımı çok özledim. Uzun zamandan beri göremiyorum. Elimdeki bu resimle kaldım. Çocuklarımı tanıyan, yerini bilenlerden yardım istiyorum. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Hepimizin evladı var, ama ateş düştüğü yeri yakıyor” dedi.

Çocuklarına da seslenen Özdemir, “Ben çocuklarıma da sesleniyorum, benim de hatam olabilir. Affetmek, bağışlamak büyüklüktür. Lütfen bana ulaşın, bu hasret bitsin” diye konuştu. 

EROL GÜNGÖRDÜ

ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fahri Özdemir Çanakkale Ayvacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title