Haberler

Kapadokya Ultra Trail Maratonunu Rus Kadın Atlet Kazandı

Kapadokya bölgesinde ilk defa düzenlenen The North Face Kapadokya Ultra Trail Maratonu'nun 110 kilometre parkurunu 33 yaşındaki Rus kadın atlet Elena Polyakova, en yakın rakibi Jean-Marc Delorme'nin 36 dakika önünde 1'inci oldu.

Gecede devam edip 22 saat süren 110 kilometre'lik parkuru, 13 saat 33 dakikada bitiren Elena, 3360 metre tırmanışlı koşu rotasında kadın ve erkek tüm yarışçıları geride bıraktı. Yarışmaya 20'si yabancı yaklaşık 200 sporcunun katıldı. Türk atletler Caner Odabaşoğlu ve Alper Dalkılıç'da maratonda yarıştı. 110 kilometre parkurun 1'incisi Elena Polyakova, 60 kilometrelik yarışın 1'incisi Kemal Kukul ve 30 kilometrelik etabın 1'incisi ise Fryderyk Pryjma oldu.

110 KİLOMETRE'LİK ZORLU PARKUR

Yarışmacılar, saat 07.00'de başlayan maratonda Ürgüp, Ortahisar, İbrahimpaşa, Uçhisar, Göreme, Çavuşin, Akdağ, Ürgüp, Karlık, Mustafapaşa'yı geçerek bitiş noktasına ulaştılar. Gece de görülebilen parlak bantlarla işaretlenen koşu güzergahı üzerinde 10 kilometre aralıklarla yerleştirilen 9 ara istasyonda katılımcılara yiyecek ve içecek desteği sağlandı. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

The North Face Kapadokya Ürgüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title