Haberler

Kapadokya Turizmi, Vadilerle Çeşitlenecek

Nevşehir'in Kapadokya bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesine yönelik çalışmalarda vadilerin büyük önem taşıdığı belirtildi.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, günümüzden milyonlarca yıl önce Hasan Dağı, Göllü Dağ ve Erciyes'in püskürttüğü lavların zaman içinde yağmur, kar, rüzgarın yanı sıra erozyonun da etkisi ile Kapadokya bölgesinde vadileri oluşturduğunu söyledi. Durmaz, Göreme başta olmak üzere Avanos, Ürgüp, Uçhisar, Mustafapaşa, İbrahimpaşa ve Çavuşin gibi merkezlerde 50'ye yakın vadi bulunduğunu belirterek "Böylesine bozulmamış bir doğa harikası konumunda bulunan vadilerin yaygın bir şekilde turizme kazandırılması gerekiyor. Özellikle sağlıklı bir yaşamın da ön plana alınması ile bu vadilerde trekking, turizm olayının yaygınlaştırılması için temel bir fonksiyonel güç oluşturuyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte özellikle nisan-ekim arasında gerçekleştirilecek vadi turları ile hem insanların zinde bir görünüm içerisinde güne başlamaları sağlanmış olur, hem de oksijenin en yoğun olduğu sabah saatlerinde insan daha fazla oksijen depolamış olur. Hem sağlık ve hem de doğallığı birlikte yaşamak isteyenler için olağanüstü fırsatlar sunan vadilerin belirli bir program dahilinde bölge turizmine kazandırılmasının gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada özellikle turizm sektörünün de içten bir düzeyde bu olayın içine katılması gerekir" dedi. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Durmaz Kapadokya Nevşehir Göreme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title