Haberler

Kapadokya Daha Güvenli ve Temiz Olacak

MURAT KAYA - Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kapadokya bölgesinde yer alan vadilerin temizlenmesi için 17 Nisan'da kampanya başlatacaklarını belirterek, "Ayrıca bu temizlik konusunu her ay yaptırarak rutin haline getireceğiz" dedi.

Kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri, yer altı şehirleri ve peribacalarıyla ünlü dünyanın ve Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'nın daha temiz olması için çalışma başlatıldı.

Yılda 2,5 milyondan fazla turistin geldiği Kapadokya'da, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağı ve Zelve ören yerleri, Üç Güzeller, Uçhisar, Kaymaklı ve Derinkuyu Yeraltı Şehirleri, Ürgüp ve Avanos en fazla ziyaret edilen merkezler içinde yer alıyor.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vadilerin daha temiz olması için proje hazırladıklarını, bölgeye gelenlerin daha güvenli ve temiz vadiler bulacağını vurguladı.

Vadilerde temizlik

Yerli ve yabancı turistlerin yürüyüş yaptığı vadilerde temizliğin son derece önemli olduğunu vurgulan Ceylan, şunları kaydetti:

"Bu nedenle vadilerin ilimize ve ülkemize yakışır bir şekilde görünmesi için Nevşehir Valiliği öncülüğünde vadilerin bulunduğu beldelerde belediye başkanlarıyla ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak organize olduk. Söz konusu vadilerin temizlenmesi için 17 Nisan'da bir kampanya başlatacağız. Ayrıca bu temizlik konusunu her ay yaptırarak rutin haline getireceğiz. Sivil toplum örgütlerinin katılımıyla vadiler temizlenecek. Aynı zamanda vadilerin temizliği konusunda İş-Kur Müdürlüğü ile görüşülerek proje sunuldu. İş-Kur aracılığı ile buraya alınacak temizlik işçileriyle birlikte vadilerimiz daha temiz olacak."

Özel güvenlik ve kamera sistemi

Temizlik çalışmalarının yapılacağı tarihi vadilerde güvenlik önlemlerinin de arttırıldığına dikkati çeken Ceylan, bu konuda geçen yıl hazırlanan projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Özel güvenlik firmalarıyla anlaşma yapılarak 10 güvenlik görevlisini vadilerde görevlendirdiklerini anlatan Ceylan, "Ayrıca kamera sistemiyle vadilerin giriş ve çıkışlarının kontrol altına alınması için ihale yapıldı en kısa sürede hayata geçirilecek. Güvenlik kameralarının kontrolü 3G sistemi ile İl Jandarma Komutanlığında olacak" dedi. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Kapadokya Türkiye Uçhisar Göreme Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title