Haberler

KAGİDER'den Suzan Sabancı Dinçer'e "Fahri Üyelik"

Güncelleme:

Türkiye'de kadın girişimciliğini artırmak ve kadınların istihdamına katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer'e, katkılarından dolayı "Fahri Üyelik" verdi.

Suzan Sabancı Dinçer'e "KAGİDER Fahri Üyelik" unvanı, "meslek veya çalışma alanı ayırımı yapılmaksızın, iş dünyasına, derneğe ve misyonuna, ülkemizde veya uluslararası arenada kadın hareketine ulusal veya uluslararası ölçekte bir beceri ve etkinlikle, teknik, idari, mesleki, manevi veya kültürel katkılarından" dolayı Yönetim Kurulu kararı ile verildi.

"Türkiye'nin iddialı 2023 hedefleri için kadınların işgücüne daha çok katılımı gerekiyor."

KAGİDER'e, kendisini fahri üyeliğine layık bulduğu için teşekkür eden Suzan Sabancı Dinçer, "Yalnızca çalışma hayatında değil, toplumsal yaşamın her noktasında kadın ile erkeğin eşitliği için kadınların ekonomik özgürlüğüne erişmelerini destekleyen bir sivil toplum kuruluşunun fahri üyesi olmak benim için onurdur." dedi.

Türkiye'nin iddialı 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için kadınların iş gücüne daha geniş ve aktif bir şekilde katılmaları gerektiğinin altını çizen Suzan Sabancı Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte bu noktada, çalışmalarını kadınlarımız arasında girişimciliğin teşviki ve desteklenmesi konularında yoğunlaştıran KAGİDER'in rolü ve önemi bir kez daha öne çıkıyor. Bu çerçevede, KAGİDER 'in Türkiye'de kadın istihdamını gelişmiş ülkeler ve dünya ortalamaları düzeyine çıkarmak için geliştirdiği projelerin çok önemli olduğuna inanıyorum."

KAGİDER'den devlette, özel sektörde, kamuoyunda ve uluslararası arenada kadın savunusu

Türkiye'de kadınların yaşam kalitesini gerek ekonomik, gerekse sosyal açıdan yükseltmek ve girişimci ruhlarını açığa çıkartmak üzere çalışmalar yapan KAGİDER, Eylül 2002'de 37 kadın girişimci tarafından ülke çapında faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olarak İstanbul'da kuruldu. KAGİDER halen faaliyetlerini farklı sektörlerde aktif olarak çalışan ve değer üreten 307 kadın girişimci üyesi ile sürdürüyor.

Yurt dışından gelen yabancı iş insanları ve heyetleri için ilk durak olan KAGİDER, Türkiye'de kadının ekonomik güçlenmesi konusunda görüş bildiren saygın örgütler arasında yer almasının yanı sıra, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey Üyeliği, Balkan Koalisyonu Kurucu Üyeliği, Uluslararası Kadın İttifakı ve Akdeniz İş Kadınları Organizasyonu üyelikleri bulunuyor. KAGİDER ayrıca, Birleşmiş Milletler, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Avrupa Birliği ile muhtelif çalışma ve projelerde yakın çalışmalar yürütüyor.

KAGİDER, bugüne kadar Milliyet Gazetesi yazarı Meral Tamer'e, Habertürk Gazetesi yazarı Serpil Yılmaz'a, Hürriyet Gazetesi yazarı Gila Benmayor'a ve Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nakiye Boyacıgiller'e Fahri Üyelik ünvanı verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşmiş Milletler Suzan Sabancı Akbank Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title