Haberler

Kadir İnanır: Öcalan Kendi Halkının Önderi

Güncelleme:

Ünlü sanatçı Kadir İnanır, Abdullah Öcalan'ın kendi halkının lideri olduğunu söylerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ise kırgın olduğunu dile getirdi.

Akil İnsanlar Heyeti üyesi ünlü aktör Kadir İnanır, CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Çözüm süreci ve Kürt sorunu üzerine yaptığı çıkışlar ile dikkat çeken İnanır, PKK lideri Abdullah Öcalan için çarpıcı ifadeler kullandı.

Öcalan'ın çözüm süreci boyunca aldığı tutumla "gerçekten halkının lideri" olduğunu gösterdiğini söyleyen Kadir İnanır, Akil İnsanlar Heyeti'nin "barış akademisi" olarak örgütlenmesi önerisinde bulundu. İnanır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan iken yaptığı bir konuşmada, Ahmet Kaya'nın linç ediliği gecede bulunanlar için "hepiniz oradaydınız be" demesi nedeniyle kendisine kırgın olduğunu açıkladı.

İşte İnanır'ın açıklamalarından satır başları:

"ADIM AKİLLER LİSTESİNDE OLMASAYDI BENİ DE ALIN DERDİM"

Ben "Akil İnsanlar" ifadesini hiç kullanmak istiyorum. "Barış elçileri" demek daha doğru olur. Hatta "Akiller Heyeti" değil "barış akademisi" adı kullanılsın diye önerdim. Ben o bölgede yıllarca yaşadım. Oradaki sorunları kim benim kadar bilebilir. Eğer benim adım listede olmasaydı kendim ısrar edecektim beni de alın diye.

"AK PARTİ BENİ KENDİ DÜŞÜNCELERİNE ALET EDEMEZ"

Tekrar söylüyorum. Hiç bir siyasi organizasyon beni kendi düşüncelerine alet edemez. AK Parti'nin bir yanlışı olduğu zaman açıklıkla eleştiriyorum zaten. Sanatçı toplumsal sorunlara en duyarlı insan olmalı diye düşünüyorum. Kenara çekilip bana ne olan bitenden demek de bir tercihtir. Ama insanlar daha iyi bir hayat için mücadele ediyorsa onların yanında olmak lazım. Tarih beni iyi bir insan olarak yazacak.

"HALK 17 BİN FAİLİ MEÇHULÜ VE DİYARBAKIR ZINDANINI BİLMİYOR"

6-8 Ekim olayları dışında bu ülkede kan akmadı. Sürecin karşısında olan insanların içinde bile barış özlemi yeşeriyor. Halk 17 bin faili meçhulu bilmiyor. Diyarbakır zindanını bilmiyor. Siyasi partilerin adları bile bilinmiyor. PYD ya da PKK ne anlama geliyor? Soralım kameralar eşliğinde insanlara. Halkın yüzde 90'ı bu kelimlerin açılımını bile bilmiyor. Televizyonlarda da akademik bir dil kullanılıyor. Nasıl katılım sağlayacağız? Televizyon dışında nasıl öğrenecek halk? Onun da içi boşaltılıyor her gün...

"ÖCALAN KENDİ HALKININ ÖNDERİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Öcalan'ın bu süreçteki önemini kabul etmek zorundayız. O gerçekten kendi halkının önderi, lideri. Barışın nimetleri geliştikçe göreceksiniz bu meseleler temelden çözülecek. Ama bunca yılda oluşmuş bir sorunu birden bire çözmek de mümkün değil. Adı üzerinde süreç deniyor.

"ERDOĞAN'A KIRGINIM"

Bana Ağabey diyen birn insan Erdoğan ama bir konuşmasından dolayı kırgınım. Bir konuşmasında Ahmet Kaya meselesinde söyledikleri için. Kullandığı o ifadenin içine kendimi koymadım. Ahmet Kaya sevgisini benim kadar kimse özümseyemeyez, hakkını da koruyamaz. Her yaptığı şarkıyı önce gelip bana okudu. Ben o olay olurken orada değildim, görmedim dedim. Ama oradaydınız dedi kaba bir ifadeyle. O nedenle kendisine biraz kırgınım

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Öcalan Kadir İnanır Ahmet Kaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (394)

Ne Mutlu Türküm Diyene:

vatan haini .

78
75
yanıtYanıtla
AhmetmobilWeb@haberler.com:

Akil insanlar vatan hainidir

74
75
yanıtYanıtla
dumanm@m.m:

Super bir yorum sizi tebrik ediyorum.Artik kadir inanir diye bir sanatci yok benim ve vatanini seven her turk icin.

yanıt0
yanıt0
Kadir öcalanmobilWeb@haberler.com:

Akil insanlar ve çözümü destekleyenler pkk sempatizanıdır bazıları değil ama sonuç buna çıkıyor farkında değil

54
79
yanıtYanıtla
nereden nereye:

tatar ramazandan, pekakalı kadire haa. vayy bee.

82
44
yanıtYanıtla
ismailmobilWeb@haberler.com:

Etek giyindin Mutfak ta kadinlara cay demledin Bonus peruk tsktin. Simdu de keci ile konusuyirsun. Simdi soyle bana kadir sen akilmisin.. yüru de ense trasini gorelim degilmi keciiiiiii......

74
48
yanıtYanıtla
sahin27mobilWeb@haberler.com:

Senin hafixan yok mu kadir inanir.o kadar polis sehit oldu.neden konusmuyorsun neden dili donmyor asker polise.gecmisin yok mu senin binlerce asker yuzlerce polie sehit oldu. Halende oluyolar.bu ulkede kan sadrce. 67 ekimde akmadi.

56
50
yanıtYanıtla
sadeceVATANDAŞmobilWeb@haberler.com:

Birisi bu sözde akil insanlara şu iki soruyu sorabilir mi 1-ihtilal olduktan sonra siyasi partiler seçimlere katildiğinda ilk seçimlerde aday olup tüm Türkiye den destek alarak seçimi kazanan şahin Turgut ÖZAL kürt değilmiydi. 2-bu sözde akil insan hergun aynaya bakip “ben ne kadar akil liyim“ dediğinde buna sadece kendisi “inanir“.bunun farkında mi

49
57
yanıtYanıtla
MehmetmobilWeb@haberler.com:

Birde bu türk düşmanlarını en çok türkler sever ya ben buna uyuz oluyorum sanırım biz bölünmeye mecburuz bu saf türk halkı sayesinde

45
51
yanıtYanıtla
ZEHRAmobilWeb@haberler.com:

canımsın güçlü kadir abimsın

79
16
yanıtYanıtla
Tüm 394 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title