Haberler

Kadınlar, Şiddete Karşı Yürüdü

Kadıköy’de toplanan bir grup kadın, son zamanlarda kadınlara yönelik artan şiddeti protesto etti.

Kadıköy'de toplanan bir grup kadın, son zamanlarda kadınlara yönelik artan şiddeti protesto etti. Kadınların yürüyüşüne destek veren HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, " Türkiye'de günde 3 kadın öldürülüyor" dedi.

Kadıköy Boğa Meydanı'nda toplanan çok sayıda kadın, artan kadın cinayetlerini protesto etti. Ellerinde "Kadınız, öfkeliyiz, peşindeyiz", "Kadın cinayetleri politiktir" yazılı dövizler taşıyan kadınlar; "Erkek vuracak, devlet koruyacak" şeklinde sloganlar atarak, Kadıköy iskelesine yürüdü. Yürüyüşe, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da destek verdi. Kadınlar zaman zaman oturma eylemi yaparak, yolu trafiğe kapattı.

"TÜRKİYE'DE GÜNDE 3 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR"

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kadınlara şiddetin her geçen gün arttığını belirterek, "Bugün kadınlar kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda Türkiye'nin her yerinde sokağa çıktılar. Türkiye'de günde 3 kadın öldürülüyor. Kadınlara yönelik bir katliama dönüşmüş durumda. Kadın örgütleri, feminist kadınlar, sosyalist kadınlar veya herhangi bir duruşu olmayanlar bugün sokaktalar. Biz de HDP olarak bugün bu sesi duyduğumuzu ama bizim duyacağımızın yetmeyeceğini parlamentodaki diğer guruplarında bu sesi duyması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"HER GÜN KADINLAR KATLEDİLİYOR"

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda önemli yasaların çıktığını ifade eden Sebahat Tuncel, İstanbul sözleşmesi imzalandı, biz bunları çık olumlu gelişmeler olarak değerlendirdik. Ama buna rağmen hala katliamlar engellenmedi. Bunun nedeni aslında toplumdaki zihniyet, erkek egemen zihniyet. Kadınlar parlamentonun olağanüstü toplanmasını ve kadına yönelik bu şiddetin nedenlerini engellenmesi konusunda bir tavır almasını istiyor. Parlamento şu an çalışılıyor biliyorsunuz torba yasa görüşülüyor. Bir gün sadece kadınlar için toplanabilir. Her alanda birçok kadın daha çok şiddete maruz kalıyor. Her gün kadınlar katlediliyor, intihara zorlanıyor. Her gün biz kadınların tabutunu taşımak istemiyoruz. O yüzden bu sesin duyulması gerekiyor" dedi.

Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title