Haberler

Kadın Muhtarlardan Kadına Şiddete "Makyajlı Tepki"

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği üyeleri, Erzincan'da düzenlenen çalıştayda, kadına şiddete dikkati çekmek için makyaj yapıp sahneye çıktı Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Erenoğlu: "Dünyada her 100 kadından 70'i şiddet görüyor.

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği üyeleri, Erzincan'da düzenlenen çalıştayda, kadına şiddete dikkati çekmek için makyaj yapıp sahneye çıktı.

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği ve Erzincan Muhtarlar Derneği'nin iş birliğinde düzenlenen " Türkiye'nin Kadın Muhtarları Erzincan'da Buluşuyor Çalıştayı", Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Erzincan'daki bazı muhtarlar ve farklı illerden gelen kadın muhtarların katıldığı çalıştayda, kadın muhtarlardan bazıları, kadına şiddete dikkati çekmek için makyaj yapıp sahneye çıktı. Sahnede, şiddete uğrayan kadını canlandıran kadınlara, Türköz ve salonda bulunanlar çiçek attı.

Çalıştayda konuşan Vali Yardımcısı Türköz, kadın muhtarlara seslenerek, " Türkiye'nin son yıllarında büyük acılar yaşanmasına neden olan bir soruna neşter atılmak üzere güzel bir sunum ve mizansen oldu. Siz, bu anlamda burada güzel bir bayrak açtınız, suya atılan taş misali yarattığınız bu dalga, umarım Türkiye'nin her tarafına yayılır. En büyük temennimiz bu. Böyle bir dalganın da Erzincan'da başlaması bizi memnun ediyor" diye konuştu.

Kadına şiddet olaylarını üzüntüyle takip ettiklerini belirten Türköz, şunları söyledi:

"Maalesef her gün ana haberlerde bunları izliyoruz ve içimiz yaralanıyor ancak bu, sadece hukuki tedbirlerle önü kesilebilecek şeyler değil. Her şeyden önce eğitim ve zihniyet devrimine ihtiyaç var, bunu ifade etmek lazım. Özellikle şunu da söylemek istiyorum; burada hepimiz anneyiz, kız kardeşiz, ablayız, bayanlar için söylüyorum. Özellikler bu şiddeti yapan kişiler, erkekler, bizim evlatlarımız, sizlerin evlatları, kardeşleri. Dolayısıyla bunların eğitiminde çocuk yaştan itibaren sizlerin büyük sorumluluğunuz var. Muhakkak devletin bu anlamda büyük sorumlulukları var, bunları bilmek lazım. Çocuklarımızı yetiştirirken, kızlarımızı, evlatlarımızı yetiştirirken öz güvenli, baskı ve şiddet ortamından uzak yetiştirmemiz lazım."

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu da "Ülkemizin kronik sorunu kadına şiddet konusunda çalıştay düzenlemek üzere Erzincan'da bir araya geldik. Türkiye'nin çeşitli illerinden kadın muhtarların Erzincan buluşmasında, tüm dünyanın gündeminde bulunan, Kobani (Ayn el Arap) halkına uygulanan şiddet de bulunuyor. Dünyada her 100 kadından 70'i şiddet görüyor. Ülkemizin verileri incelendiğinde tablonun ne kadar karanlık olduğu ortaya çıkıyor. Birleşmiş Milletler raporuna göre, 96 ülkede ülkemiz 90. sırada yer alıyor" diye konuştu.

Makyaj yaparak şiddete maruz kalan kadını canlandıran Ankara Etimesgut Eryaman Mahallesi muhtarı Ayfer Özkan ise "Bu makyaj bile beni çok etkiledi. Bunun etkisinden birkaç gün kurtulamam. Böyle olmak gerçekten kötü bir durum, dayak yiyen kardeşlerimiz, arkadaşlarımız adına ne söyleyebilirim bilemiyorum" dedi.

Ankara Keçiören Basınevler Mahallesi muhtarı Zeynep Yıldırım da kadına yönelik şiddetin üzüntü verici olduğunu belirterek, şiddet olaylarının bir daha yaşanmaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. - Erzincan

Kaynak: AA / Yerel

Erzincan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title