Haberler

Kadın Doçente, Erdoğan'a Hakaretten 11 Ay Hapis

Güncelleme:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı 38 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün proteste edildiği gösteride dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'hakaret' ettiği gerekçesiyle 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yrd. Doç. Dr. Köse'nin avukatı, mahkemenin hükmün açıklanmasını geri bıraktığı kararı temyiz edeceklerini söyledi.

"ŞÜPHELİLER BU SLOGANLARLA..."

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesini protesto eylemleri sırasında yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan için düzenlenen protesto gösterisinde, Erdoğan aleyhine slogan atıp hakaret ettiği iddiasıyla Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse ile Mehmet Hüner ve Fatma Eser hakkında 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, "Şüphelilerin bu sloganlarla Başbakanlık görevini yürütmekte olan kamu görevlisine karşı görevinden dolayı onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettikleri, böylece hakaret suçunu işledikleri CD kayıtları kamera kaydı çözümleri kimlik tespit tutanakları ve tüm dosya kapsamında anlaşılmaktadır" denildi.

CHP'Lİ VEKİLLER DE İZLEDİ

Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse ile birlikte Mehmet Hüner ve Fatma Eser hakim karşısına çıktı. Aralarında CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İzmir Milletvekili Hülya Güven, Balıkesir Milletvekili Nedret Akova'nın da bulunduğu grup da duruşmayı izledi. Mahkeme heyeti 'hakaret' suçundan yargılanan Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse'ye 11 ay hapis cezası verdi. Ancak, 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararı verildi. Heyet, sanıklar Mehmet Hüner ve Fatma Eser Gün hakkında da 7 biner lira para cezası verdi, bunu da hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

"HUKUK HERKESE LAZIM"

Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse'nin avukatı Genco Yıldırım, kararı temyiz için Yargıtay'a başvuracaklarını belirterek, "Evrensel hukuk kurallarına aykırı olarak oluşturulan dava yine evrensek hukuk kurallarına aykırı olarak sonuçlandı. Sonuna kadar gidilecek. Bu hem ifade özgürlüğünün kısıtlanması, hem de özel hayatın gizliliği anlamında ciddi bir problem. Hukuk her geçen gün daha kötüye gidiyor. Hukuk herkese lazım" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse de mahkemenin verdiği karar hakkında konuşmak istemediğini belirtildi.

"O SLOGANI ATMADIM"

Köse soruşturma kapsamında verdiği ifadede, eyleme katıldığını ancak söz konusu sloganı atmadığını savunarak, "Yapılan basın açıklamasına katıldım. Basın açıklaması sırasında 'hırsız Tayyip Erdoğan' sloganını atmadım, çözümü yapılan kamera kaydında elde edilen fotoğraf çıktısındaki kişi benim" ifadelerine yer vermişti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Berkin Elvan Fatma Eser Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (114)

kutsal:

beter ol terbiyesiz. bizde sevmiyoruz ama hakaret mi ediyoruz

17
30
yanıtYanıtla
hakan güler:

kendine gel adam yanındaki sürtüğe bak bakalım çekimde görürsün nasıl sinsi sinsi gülüyor adi kişiliksiz kadın sen hukuk değil amele pazarından beş amele kardeşimize verilecek kadınsın

8
39
yanıtYanıtla
can doğru:

profesör olmuş bu devletin maaşını alıyor geri dönüyor bu devletin cumhur başkanına laf söylüyor hanım efendi bu cumhur başkanını halk seçti hafife alınacak bir makam değil sen işine bak sen eğiticisin bu ülkeye yararlı insan yetiştirirsen ne mutlu sana

27
18
yanıtYanıtla
sincanlı:

O kadın belki küfretmemiştir Ama Padişahım çok yaşa da dememiştir herhalde . Bilmiyormu bu zındık Ülkede Tayyip efendi aleyhinde bir şey söylenemez. O çunkü bu güne kadar dünya tarihinde Böyle büyük hırsızlığı başarabilmiş başka bir yönetici varmı ki Adamı gördünüz mü Padişahım çok yaşa diyeceksiniz yoksa Kotese hemen gönderilebilirsiniz. . Ama benim Tavsiyem Şu andaki Tipi tip Boşbakana O silivrideki yerleşkeyi biraz daha büyütsünler yada İmralıda yeni yeni saraylar yapsınlar çok yakında onların buralara çok ihtiyacı olacak.

21
24
yanıtYanıtla
REİS:

YAZIK NEDİYEYİM SANA HAKARETE BİLE DEYMEZ BENİM CUMHUR BAŞKANIM OLMAYAN KİŞİ

21
24
yanıtYanıtla
TürkMobil-ANDROID:

beter olsun 11 ay az bile

21
23
yanıtYanıtla
.... Mobil-ANDROID:

tabi ceza yiyecek bir obama kufur etseydi 11 ay degil muhebet alirdi oturup sukretsin...

22
21
yanıtYanıtla
MehmetmobilWeb@haberler.com:

Erdogana degilde aslinda bize Bütün türkiyede ve türkiyenin gelecegi ve itibarina saldirmis Yakismis yatsin belki akli basina gelir

17
25
yanıtYanıtla
hasan yılmaz:

allah o yargıçlarında o tayibinde belasını tez zamanda verir inşallah

20
22
yanıtYanıtla
sibel canmobilWeb@haberler.com:

cumhur olacak kişi herkese hakaret ediyorya ona müebbet versinler inşallah

18
23
yanıtYanıtla
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title