Haberler

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 8 yıldır sürdürülen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" kapsamında Türkiye Finalinin Erzurum'da gerçekleştirildiği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre bu yıl Antakya Merkez İlçe Gökçegöz köyünden, bölge birincisi seçilen kadın çiftçi Rudiye Özkan Türkiye finalinde de beşinci olduğu belirtildi.

Bakanlığın, kırsal kesimde yaşayan kadınların, tarımsal konulardaki eğitim çalışmalarına, gerekli kaynak sağlanarak destek verdiği, yapılan bu eğitim çalışmalarının sonucunu görmek, gerekli değerlendirmeleri yapmak, çiftçi kadınlar arasında gerekli iletişimi sağlamak için 8 yıldır "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının ülke genelinde düzenlediği kaydedildi.

İlk kez 2004 yılında yapılan bilgi yarışmasının, o yıldan itibaren her yıl düzenlendiği, yarışma formatının geliştirilerek, bu yıldan itibaren "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" adı altında gerçekleştirildiği bildirildi.

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması 2011 Yılı Türkiye Finalinin 9 ilin katılımıyla Erzurum'da yapıldığı, bölgeyi temsil eden kadın çiftçi Rudiye Özkan'ın Türkiye finalinde de Türkiye beşincisi olduğu belirtildi.

Hatay, Ordu, Kırklareli, Amasya, Ağrı, Diyarbakır, Ankara, Çankırı ve Çanakkale olmak üzere 9 bölge birincisi kadın çiftçilerinin katıldığı Türkiye finalinde Çanakkale birinci, Ordu ikinci ve Amasya ili üçüncü, Ağrı ili dördüncü, Hatay'ın da beşinci olduğu kaydedildi.

Yarışmada, Özkan'ın bölgeyi temsilen Türkiye finaline katılmak için yarışma formatı gereği "Lavanta Çiçeği Kır Kahvaltı Evi" konulu bir proje ile hazırlandığı bildirildi.

Türkiye finalinde birinci olan Çanakkale kadın çiftçinin hazırladığı projesine, bakanlıkça 40 bin TL hibe desteği sağlanacağı belirtildi.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title