Haberler

Kadıköy'de Kapalı Yüzme Havuzu Açılıyor

Kadıköy'de kapalı yüzme havuzu açılıyorİSTANBUL - Kadıköy Belediyesi, Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi'nin yapımını tamamladı.

Kadıköy'de kapalı yüzme havuzu açılıyor

İSTANBUL - Kadıköy Belediyesi, Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi'nin yapımını tamamladı. 14 Ekim Cumartesi günü açılacak olan tesiste çocuk ve engellilere verilecek yüzme kursları yanında, abonelik sistemiyle tüm Kadıköylülere de hizmet verilecek.

Kadıköylülerin spor tesisi ihtiyacına çözüm üretmek için harekete geçen Kadıköy Belediyesi, geçtiğimiz yıl Acıbadem Mahallesi'nde yapımına başladığı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve spor merkezini tamamladı. Çocuk ve engellilere verilecek yüzme kurslarının yanı sıra, abonelik sistemiyle tüm Kadıköylülere de hizmet verecek olan merkez 14 Ekim Cumartesi günü açılıyor.

Kadıköy Belediyesi'nin ilk kapalı yüzme havuzu olan tesis Acıbadem Mahallesi Muhittin Üstündağ Caddesinde yer alıyor. Engelli erişimine uygun ve son teknolojiler kullanılarak inşa edilen merkez 2 bin 285 metrekare inşaat alanından oluşuyor. Toplam dört kattan oluşan tesiste yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, kafeterya, soyunma odaları ve idari ofisler bulunuyor. Tesisin ayrıca yaklaşık 350 metrekare yeşil alan düzenlemesi ve 95 metrekaresi kapalı, 75 metrekaresi açık olmak üzere iki adet de kış bahçesi var.

Engelli erişimine uygun olarak tasarlanan tesiste yarı olimpik yüzme havuzunun uzunluğu 25 metre, genişliği ise 12,5 metre. 5 kulvarlı olan havuzun derinliği 1.70 cm'den, 2.10 cm'ye ulaşıyor. Havuzun çatısı açılır kapanır olarak tasarlandı. Kış ve yaz mevsimlerinde farklı kullanım konforu elde edilmesi planlanıyor.

Eğiticiler eşliğinde pilates, yoga, zumba

Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi'nde havuz dışında iki ayrı spor alanı tasarlandı. Tesisin birinci ve ikinci katında 197 metrekare ve 86 metrekare olmak üzere toplam 283 metrekareden oluşan 2 adet spor salonu bulunuyor. Stüdyo adı verilen bu alanlarda uzman eğiticiler eşliğinde pilates, yoga, zumba, thai boks dersleri verilecek. Ayrıca çocuklar için jimnastik eğitimi de verilecek.

Çocuklara yüzme eğitimi

Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi'nden her yaştan Kadıköylünün faydalanması hedefleniyor. Havuzda çocuklara ve yüzme bilmeyen kullanıcılara eğitimler verilecek. Aynı zamanda yüzme bilen yetişkinler de havuzu kullanabilecek. Engelli vatandaşların ücretsiz yararlanacağı tesiste öğrenci ve emeklilere yüzde 25, çekirdek ailelere ise yüzde 10 indirim uygulanacak. Merkezde Kadıköy Belediyesi Kış Spor okulları kapsamında çocuklar için jimnastik ve yüzme branşlarında ücretsiz eğitim verilecek.

Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezine ilişkin konuşan Aykurt Nuhoğlu, "Göreve geldiğimiz günden beri Kadıköy'de spor yapılacak alanların sayısını arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. En büyük sorunlarımızdan biri yer bulmak. Acıbadem ve Koşuyolu Mahallesinde bulduğumuz iki alanı da spor kompleksi ve yüzme havuzu olarak inşa ettik. Yüzme tüm yaş gurubundan insanların yapabileceği ve sağlıklı kalmak için yapılabilecek en iyi sporlardan biri. Kadıköylülerin hepsinin ihtiyacını elbette gidermez ama bu havuzla ilk adımımızı atmış oluyoruz. İkinci spor kompleksimiz de önümüzdeki yıl Kadıköylülerin hizmetine sunulacak. Havuzdan olabildiğince çok insanın faydalanması için gerekli tüm çalışmaları yürütüyoruz. Özellikle yüzme bilmeyen çocuklarımızın bu merkez sayesinde yüzme öğrenmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

Acıbadem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi Kadıköylülerin ve çocukların katılımıyla 14 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'de açılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kadıköy Belediyesi Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title