Haberler

Kadıköy'de "Kadın Cinayetleri" Protestosu

Cinayetlere Karşı Acil Eylem Grubu'na üye bir grup kadın, eylem yaptı.

Aralarında 150 kadın eylem grubunun temsilcilerinin bulunduğu Cinayetlere Karşı Acil Eylem Grubu'na üye bir grup, kadın cinayetlerini protesto etti.

Kadıköy Boğa Meydanı'nda toplanan kadınlar, ellerinde Türkçe ve Kürtçe "Şiddeti izleme, müdahale et, engelle", "Erkek egemenliğine itaat etmiyoruz", "Boşanmayı değil, cinayeti önle", "Tokattan cinayete, bir şans daha verme" yazılı dövizler taşıdı.

"Her yerde kadın cinayeti, Meclis olağanüstü toplansın" yazılı pankart açan grup, çeşitli sloganlar attı.

Söğütlüçeşme Caddesi'ni trafiğe kapatan kadınlar, bir süre yürüdükten sonra oturma eylemi yaptı.

Burada grup adına açıklama yapan Cemile Sarı, her hafta kocası, babası, erkek kardeşi, oğlu, boşanmak ve ayrılmak istediği kocası tarafından öldürülen kadınların haberlerinin yapıldığını söyledi.

Kadınların her gün kendi hayatları hakkında karar vermek isterken erkekler tarafından öldürüldüğünü kaydeden Sarı, "2 gün içinde 6 kadın cinayeti işlenmişken, kadın cinayetleri evde, iş yerinde, sokakta, her yerde, özel ve kamusal alanda her an yaşamımızı tehdit eder hale gelmişken, Meclis nerede?" dedi.

Bu konuda Meclis'in olağanüstü toplanması gerektiğini dile getiren Sarı, "Biz ses çıkarmadıkça kadın cinayetleri meşrulaşıyor. Siz 'aile aile' dedikçe kadınlar öldürülüyor. Siz 'haksız tahrik' dedikçe, hayatımız tehlikeye giriyor" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından oturma eylemine devam etti, çeşitli sloganlar attı. Öldürülen kadınların isimlerinin de okunduğu oturma eylemi, grubun dağılmasının ardından sona erdi.

Eyleme, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de destek verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title