Haberler

Kadem Girişimci Türk Kadınlarını Tanıttı - Birleşmiş Milletler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz ile röportaj BİRLEŞMİŞ Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Birleşmiş Milletler'de (BM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte "İnovasyonda Kadın" projesini sundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz ile röportaj

BİRLEŞMİŞ Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Birleşmiş Milletler'de (BM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte "İnovasyonda Kadın" projesini sundu.

New York'ta her yıl BM Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) oturumları devam ediyor.

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Thai Kültür Merkezi'nde düzenlenen BM Kadının Statüsü Komisyonu 60'ıncı Oturumu yan etkinliğinde, 2015'te TÜBİTAK MARTEK iş birliği ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri "İnovasyonda Kadın" projesinin sunumunu yaptı.

Yılmaz'ın projenin ortaya çıkış ve gelişim sürecini anlattığı sunumun ardından TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürü Orhan Çömlek de "Girişimcilik ve İnovasyon Kampı" sürecini anlattı.

360 TV'den İlkin Ündeş Kavukçu'nun da kısa bir konuşma yaptığı toplantıda, proje finalistlerinden Servet Akçaalan da kendi proje deneyimlerini katılımcılara aktardı.

"İnovasyonda Kadın" projesi, kadınların girişimcilik yeteneklerinin artırılması ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacını taşıyor.

Toplantının ardından AA muhabirine BM temasları hakkında değerlendirmede bulunan KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, "Bu sene biliyorsunuz BM'nin teması da kadının ekonomiye dahil olması ve güçlendirilmesiydi. Bizim projemiz de böyle bir projeydi. Girişimci olmak isteyen kadınların teknolojide, sanayide ve bilimde ortaya koyacakları yaratıcı fikirleriyle iş hayatına dahil olmalarıydı" dedi.

BM'de bu konudaki projelerinin tanıtımını gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz, "Projenin bitmiş olan sonuçlarını ve bu proje çerçevesinde yaşanan tüm gelişmeleri BM çatısı altında dünyanın dört bir yanından gelen insanlara anlatma fırsatı yakaladık" diye konuştu.

Sare Aydın Yılmaz, proje hakkında da bilgi verirken, Türkiye genelinde girişimcilik faaliyetinde bulunmak isteyen kadınlardan inovasyon, yaratıcılık, teknoloji, bilim ve endüstri alanında 400'e yakın proje başvurusu aldıklarını, bunların 30'unun bağımsız TÜBİTAK'ın jürileri tarafından değerlendirildiğini ve ardından bir haftalığına bir otelde kampa alınıp eğitimler verilerek, projelerinin hayata geçirilmesine yardımcı olduklarını söyledi.

Hafta içinde BM'deki temasları çerçevesinde W20 programında da projelerini anlatmaya devam edeceklerini belirten Yılmaz, bu programda kendilerine Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu'nun da eşlik edeceğini bildirdi.

New York Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu'yla görüşmeler gerçekleştireceklerini de kaydeden Sare Aydın Yılmaz, perşembe günü de Washington'da "aile içerisinde kadına yönelik şiddet" konusunda ABD Dışişleri Bakanlığında temaslarda bulunacaklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Aydın Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title