Haberler

Jandarmadan Sendikaya Tepki

Bursa'nın Karacabey İlçesi'ndeki Sütaş Fabrikası önünde, eylem yapan işçilere dün ikinci kez yapılan müdahale ardından Tek Gıda İş Sendikası'nın yaptığı açıklamaya jandarma tepki gösterdi.

İşten çıkarılmalar gerekçe gösterilerek, Sütaş'ın Karacabey Fabrikası önünde oturma eylemini sürdüren Tek Gıda İş Sendikası üyesi işçilerin bölgeden uzaklaştırılması için fabrika yetkililerinin talebi üzerine jandarma ekipleri dün ikinci kez müdahale etti. Müdahale sonrası açıklama yapan Tek Gıda İş Sendikası, jandarmaya tepki gösterdi.

Bursa Valiliği aracılığı ile jandarmadan yapılan açıklamada, Tek Gıda İş sendikasının jandarmaya yönelik iddialarının mesnetsiz olduğu bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"2 bin 918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda 'Karayolu Kamulaştırma Sahası içerisinde yol, trafik, can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde hiçbir levha, pankart, ışıklı cihaz ve işaret bulundurmak' hükmüne aykırı olarak, Bursa-İzmir karayolunun Uluabat mahallesi hudutları içinde karayolu kamulaştırma sahasında pankart asmak suretiyle kanun hükmünü açıkça ihlal eden gruba mülki amirin talimatları doğrultusunda engel olunmuştur. Jandarma tarafından yasal sınırlar içerisinde söz konusu pankart kaldırılmış, uyarılara rağmen yasa hükümlerini ihlal eden şahıslara da 5326 sayılı Kabahatler kanununa göre işlem yapılmıştır. Eylemcilere yönelik başka bir işlem yapılmamış olup, görüldüğü gibi Jandarma sadece kanunların uygulanmasından yana ve her türlü kanunsuzluğa karşı yetkilerini görev sınırları içerisinde kullanmıştır.

Hal böyle iken sendikanın yazılı açıklamalarındaki itham ve ifadeleri gerçeği yansıtmamakta olup, en hafif tabiri ile 'Kanun bilmezlik' ve 'Sorumsuzluktur.' Jandarma Türk halkının hizmetinde olup gücünü kanunlardan almaktadır." - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karacabey Tek Gıda Sütaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title