Haberler

İzmir: Zayıflatan Doktor

İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirdiği başarılı 'mide bandı' ameliyatlarıyla tanınan Opr. Dr. Yasin Peker, gerçekleştirdiği ameliyatla bir hastasını 60 kilo zayıflatarak 120 kilodan 60 kiloya düşürmeyi başardı.

Opr. Dr. Yasin Peker, bugüne kadar gerçekleştirdiği 'mide bandı' ameliyatlarıyla sayısız kişinin kilo sorununa çare bularak sağlıklarına kavuşmalarını sağladı. Gerçekleştirdiği ameliyatla 2 çocuk annesi 49 yaşındaki emekli tarih öğretmeni Semra Yalçın'ın bir yıl içersinde 60 kilo zayıflayarak 120 kilodan 60 kiloya düşmesini sağlayan Opr. Dr. Peker, ameliyat sonrası doktor tavsiyelerinin önemli olduğunu söyledi. Semra Yalçın'ın ameliyat sonrası düzenli spor ve diyet yaptığını belirten Opr. Dr. Peker, "Bundan 7 yıl önce Semra hanım bir doktor arkadaşımın yakını olarak bize başvurmuştu. Bize aşırı kilolarından dolayı yaşadığı rahatsızlıklarından bahsettikten sonra midesine kelepçe taktırarak zayıflamak istediğini belirtti. Yaptığımız incelemeler sonucunda da bu ameliyatı kendisine uygulayabileceğimizi belirttik. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Cerrahi Kliniği'nde başarılı bir ameliyat yaptık. Ameliyat sonrası düzenli olarak kontrollere geldi. Yemesine dikkat ederek, düzenli bir şekilde sporunu yaptı. Sonuçta fazla kilolarından kurtularak, sağlığına kavuştu" dedi.

Mide bandının her zayıflamak isteyene takılmadığının altını çizen Opr. Dr. Peker, "Mide bandı belirli özelliği olan kişilere takılabiliyor. Bunun için kişinin en az 5 yıldır şişman olması, diğer kilo verme yöntemleri sonucunda bunu başaramamış olması, vücut kitle oranı dediğimiz oranın en az yüzde 35'in üzerinde olması ve ameliyatta hayati risk taşımıyor olması lazım. Bütün şişmanlara mide bandı takılabilir gibi bir düşüncenin insanlarda oluşmaması lazım" diye konuştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title