Haberler

İzmir Uluslararası Artemis Film Festivali Başkanı Muammer Sarıkaya Açıklaması

İzmir Uluslararası Artemis Film Festivali Başkanı Muammer Sarıkaya, “Kenti yönetenler sanata sadece uzaktan bakıyor.

İzmir Uluslararası Artemis Film Festivali Başkanı Muammer Sarıkaya, "Kenti yönetenler sanata sadece uzaktan bakıyor. Anadolu kentleri kadar olamıyoruz" dedi.

İzmir Uluslararası Artemis Film Festivali nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Uluslararası Artemis Film Festivali Başkanı Muammer Sarıkaya, "Kenti yönetenler sanata sadece uzaktan bakıyor. Anadolu kentleri kadar olamıyoruz. Bakın Antalya, Adana Film Festivallerine. Hatta Malatya'ya, film festivaline tüm kent kilitleniyor. Kentin tüm ileri gelenleri katkı koymaya çalışıyor. ve bir o kadar da büyük ses getiriyor. Film Festivalini başlatan kent olan İzmir'de 2-3 kurum dışında parmağını bile kıpırdatmıyorlar. Bu yönde ev sahipliği yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve İZDİM İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi'ne katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BİN 250 FİLM

Festival Yurt Dışı Tanıtım Sorumlusu Kamil Murat, 628 yabancı filmin festivale başvuru yaptığını belirterek, "Uluslararası birçok festivalde ödül almış filmler bizim festivalimizi de önemseyerek katıldı. İzmir Uluslararası Artemis Film Festivali yurt dışında önemli bir yol almış, başarı kazanmıştır. Festivalimizde finalist olma ve ödül alma kariyerleri için önemli bir sonuç olmuştur" dedi.

Sanat Danışmanı Alper Akdeniz ise festivale yerli yabancı bin 250 filmin başvurduğunu belirterek program ile ilgili şu bilgileri verdi. "Festival 13 Aralık Cuma günü Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde saat 14.00'da yapılacak açılış töreni ile başlayacak. 14 Aralık Cumartesi günü Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezinde saat 11.00-22.00 arası film gösterimi ve söyleşi yapılacak. 14 Aralık Pazar günü ise yine Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde saat 11.00-19.00 arası film gösterimi ve söyleşi yapılacak. Saat 19.00 da ise ödül töreni ile sonra erecek."

SELDA ALKOR VE ŞEMSİ İNKAYA'YA ONUR ÖDÜLÜ

Festivalde ayrıca ünlü oyuncular Selda Alkor ve Şemsi İnkaya'ya onur ödülü verilecek. Oyuncu Sema Öztürk'ün jüri üyeliği ve ödül töreni sunuculuğu yapacağı festivalde oyunculuğu ile beğeni toplayan Cansel Elçin de jüri üyeliği ve söyleşilere katılarak festivale renk katacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sarıkaya Antalya İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title