Haberler

İzmir'de Kültür-Sanat

Güncelleme:

İzmir Devlet Tiyatrosu, Arap Abdo ve Küçük Prenses adlı oyunları izleyiciyle buluşturacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu, "Arap Abdo" ve "Küçük Prenses" adlı oyunları izleyiciyle buluşturacak.

Necmi Onur'un yazdığı, Ayper Erener'in oyunlaştırdığı, Metin Oyman'ın yönettiği "Arap Abdo", Tanzimat'la birlikte batılı tarzda gece hayatıyla tanışan Osmanlı'nın Beyoğlu eğlenceleri mercek altına alınıyor.

Galata'nın o dönemde popüler olan "Baloz" adı verilen eğlence mekanlarından birinde geçen, İstanbul'un son kabadayılarından Arap Abdo ile kimsesiz Rum kızı Niça'nın aşk hikayesinin anlatıldığı oyunda, Emre Başer ve Bahar Başar, başrolleri paylaşıyor.

İngiliz roman yazarı Frances Hodgson Burnett'in dünyaca ünlü aynı adlı romanından uyarlanan, Arkadiusz Klucznik tarafından yönetilen müzikli çocuk oyunu "Küçük Prens"te, Fatih Özyiğit ve Sabiha Sonkan, başrollerde yer alıyor.

Konak Sahnesi'nde izlenebilecek oyunlardan "Arap Abdo", bugün ve yarın 20.30, 10 Mayıs'ta 14.00 ve 20.30'da, "Küçük Prens" 11 Mayıs Pazar günü 14.00'te sahnelenecek.

-İZDOB

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu akşam, "Dans ve Kutlama (Karma)" adlı modern dans gösterisi sunacak.

Tindaro Silvano'nun koreografisini üstlendiği ve sahneye koyduğu dans gösterisinin dekor tasarımı Kaan Güreşçi'ye, kostüm tasarımı Gülay Korkut'a, ışık tasarımı ise Müfit Özbek'e ait.

İZDOB, 13 Mayıs Salı günü Bellini'nin "La Sonnambula (Uyurgezer Kız)" adlı operasını sahneleyecek.

Slavil Zdravkov Dimitrov yönetiminde ve Evin Atik rejisiyle sahnelenen operanın solo rollerini, Eylem Demirhan Duru, Evren Işık, Erdem Erdoğan, Caner Akın, Umut Tarık Akça, Teyfik Rodos, Sevinç Demirağ, Derya Kırcalı Gürlük, Anna Chubuchenko, Evrim Keskin, Alparslan Mater, Hasan Taş ve Kaner Sümer paylaşıyor.

İZDOB etkinlikleri, Elhamra Sahnesi'nde saat 20.00'de başlıyor.

-Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, yarın akşam "Latin Akşamı" adıyla konser verecek. Şefliğini Stefano Mazzoleni, solistliğini bandoneonda Tolga Salman'ın üstlendiği konserde, Astor Piazzolla, Alberto Ginastera ve Manuel de Falla'nın eserleri seslendirilecek.

Gülsin Onay, 13 Mayıs'ta Küçük Sahne'de Bach, Debussy, Bartok ve Chopin'in eserlerinden oluşan piyano resitali verecek.

Kerem Görsev Quartet, 14 Mayıs'ta Büyük Salon'da sahne alacak. Saksafonda Engin Recepoğulları, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman'ın çaldığı grup, dinleyicisine caz repertuvarı sunacak.

Etkinlikler saat 20.00'de başlayacak.

- İzmir Sanat

Memduh Ün'ün yönettiği, Menderes Samancılar ve Emre Akyıldız'ın başrollerinde yer aldığı 1992 yılı yapımı "Zıkkımın Kökü" adlı film, "Yeniden Sinematek" etkinlikleri çerçevesinde, yarın akşam sinemaseverlerce izlenebilir.

Tiyatro Kedi, "Bana Esmeyi Anlat" adlı oyunla, cumartesi günü İzmirli sanatseverlerle buluşacak. Hakan Altıner'in yönettiği müzikalde, başrolleri Aydan Şener ve İlhan Şeşen paylaşıyor. Ayça Tekindor, Burçin Bildik ve Damla Cercisoğlu'nun da rol aldığı oyunda, özgün besteler İlhan Şeşen'e ait.

Piyanist Emin Fındıkoğlu ve grubu Voce, 12 Mayıs'ta Tom Waits'ten Paul Simon'a uzanan repertuvarını seslendirecek. Vokalistliğini Meltem Ünel ve Melisa Kral'ın yaptığı grupta, kontrbasta Derya Davulcu, bateride Monika Bulanda yer alıyor.

Tiyatrohane, 13 Mayıs Pazartesi günü, Grimm Kardeşler'in ünlü masalından günümüze uyarlanan çocuk oyunu "Kurbağa Prens"i sahneleyecek.

İzmir Sanat'taki etkinliklerin başlama saati 20.30. Çocuk oyunu "Kurbağa Prens" ise saat 11.00 ve 14.00'te sahnelenecek.

-Sergiler

2 ila 12 yaş grubu çocukların yıl içinde gerçekleştirmiş olduğu el çalışmaları ve resimlerden oluşan serginin 12 Mayıs'a kadar açık kalacağı Ahmet Piriştina İzmir Kent Arşivi ve Müzesi, 13 Mayıs'tan itibaren Bayraklı Belediyesi Sanat Sokağı Ressamlar Platformunca hazırlanan "Birikimler" adlı resim sergisine ev sahipliği yapacak.

İzmir Sanat'ta Ömer Şenol'un resim sergisi, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde Gelir İdaresi Başkanlığının karma resim sergisi, 13 Mayıs'a kadar gezilebilir.

Çetin Emeç Sanat Galerisi, 15 Mayıs'a kadar, heykeltraşlar Aykut Ergin, Cemre Dağlı ve Volkan Bolat'ın sergisine ev sahipliği yapıyor.

Lüksemburg'un Ankara Büyükelçiliğince Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen Jacques Schneider'in fotoğraflarından oluşan "Lüksemburg, Sevgili Ülkem" adlı sergi, 24 Mayıs'a kadar izlenime açık olacak. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Beyoğlu Galata İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title