Haberler

İtalya İle THK Yangın Söndürmede İşbirliği Yapacak

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye'nin dışarıdan yangın söndürme uçağı kiraladığı günlerden şimdi, İtalyanlara yangın söndürme uçağı kiralanmaya başlandığı günlere gelindiğini bildirdi.

Osman Yıldırım, Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. THK Havacılık ve Uzay Üniversitesi'ni kurduklarını, bu yıl Ankara ve İzmir'deki kampüslerde eğitime başlanacağını bildiren Yıldırım, Ankara'da hava işletme fakültesi ve hava ulaştırma fakültesi, İzmir'de hava ulaştırma fakültesi ile havacılık meslek yüksekokulunun eğitime başlayacağını duyurdu.

Yıldırım, öğrencilerin yüzde 20'sinin burslu okuyacağını söyledi. Yıldırım, "Seneye astronot yetiştirme çalışmalarına başlayacağız. 2023'te uzay mekiği, Ankara THK tesislerinden kalkıp uzaya gidecek" dedi.

Havacılık sektörünün tüm dünyada hızla geliştiğini belirten Yıldırım, pilotların yetişmesinde akademik ortamın önemine işaret etti.

Üniversitede, önümüzdeki yıl araştırma ve geliştirme çalışmalarının başlayacağını kaydeden Yıldırım, "Biz okuttuğumuz 10-20 binlerle övünmeyeceğiz. Öğrencilerin yüzde 100 iş bulmasıyla övüneceğiz.

Mezunların hepsi iş bulacak, belki 1-2 tanesi bulamayacak onlar da çalışmak istemediği için bulamayacak. İlk yıllarda yetiştirdiğimiz gençlerin çoğunluğunu kimseye kaptırmak istemiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de havacılık sektöründe 800 yabancı pilot çalıştığını belirten Yıldırım, Türkiye'nin kendi pilotlarını yetiştirmesi için çalıştıklarını anlattı.

Dünyada, THK üniversitesi dahil 37 uçuş üniversitesi bulunduğuna dikkati çeken Osman Yıldırım, uçuşta çok iyi olan Amerikalılarla işbirliği yapacaklarını, THK üniversitesinde eğitim alacak öğrencilerin eğitimlerinin 1-2 yılını ABD'de geçireceğini bildirdi.

Yıldırım, "THK üniversitesinin müfredatı ABD uzay üniversitenin müfredatıyla örtüştüğü için öğrenciler hem bizim rektörümüz hem ABD'li rektörün imzasıyla diploma sahibi olacaklar" dedi.

THK'nın 2 yeni uçakla birlikte yangın söndürme uçağı sayısının 9'a yükseldiğini bildiren Yıldırım, "Uçaklara gece yangın söndürme kabiliyeti sağlıyoruz. İnşallah gece de yangın söndürebileceğiz. Gece söndürme kabiliyeti olan uçak Avrupa'da yok. Bunu Türkiye'ye ilk defa THK kazandırıyor' dedi.

-İTALYA'YA UÇAK KİRALANIYOR-

Türkiye'nin yangın söndürmedeki başarısına dikkati çeken Yıldırım, 3-4 yıl öncesine kadar İtalyanlardan yangın söndürme uçağı kiralayan Türkiye'nin bu yıl İtalyanlara yangın söndürme uçağı kiraladığını bildirdi.

Yıldırım, "Yangın söndürme uçakları konusunda İtalya'dan uçak kiralamıştık, bu yıl olayı tersine döndürdük. THK Roma'da kullanılmak üzere yangın söndürme uçağını kiraya verdi. CL-215 amfibik yangın söndürme uçağını İtalyanlara kiraladık. İtalya'ya uçak göndermek bizim için çok önemliydi.

4 yıl önce oradan uçak kiralayan Türkiye, bu yıl oraya uçak kiraladıysa bu bizim için gurur verici bir olay. Biz yaptıklarımızla yetinmiyoruz daha fazlasını istiyoruz. Biz Türkiye'nin yangın söndürme üssü olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, Türkiye'nin bütün illerine THK eğitim merkezi kurma hedefinde olduklarını anlattı ve "Halktan aldığımızı halka veriyoruz' dedi.

-TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRECEK-

Antalya Karain'de açılan uçuş merkezini yangın uçakları ve helikopterler için üssü yapma kararlılığında olduklarını anlatan Osman Yıldırım, "Antalya dünyanın yıldızı, turizm konusunda gelişmiş bir şehir. Denizi, golf sahalarıyla isim yapmış, buna havacılık da eklenince turizmin çeşitlendirilmesi sağlanacak.

Burayı Uluslararası Havacılık Federasyonu'nun (FAİ) üyelerinin eğitim yapacağı merkez haline getirmeyi arzu ediyoruz. FAİ'nin 2012'deki genel kurulunu Antalya'da yapacağız. Burada her yıl uluslararası paraşüt, planör, model uçak gibi şampiyonaları burada yapmak istiyoruz. Burası cazibe merkezi herkes buraya gelmek istiyor' diye konuştu.

Yıldırım, Dedeman ile Talya Otelleri arasında denize, kullanılmayan bir uçağı indireceklerini belirterek, "Antalya turizmine de böyle bir katkı sağlamak istiyoruz. Bu bölgede dalış turizmi canlandırılabilir" dedi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title