Haberler

Türklerin de İçinde Olduğu 2 Ayrı Gemiden 2 Felaket Haberi

Güncelleme:

Bugün İtalya'dan 2 ayrı felaket haberi geldi. İtalya'nın Ravenna Limanı'nın 2 mil açığında, Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisi battı. İlk gelen bilgilere göre, 11 kişilik mürettebattan 8'i kurtarılırken, 1 kişinin cesedine ulaşıldı. 2 kişinin ise halen kayıp olduğu belirtildi.

Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribotta da yangın çıktı. Adriyatik denizinde seyreden feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı. Feribotta 54 Türk vatandaşı da bulunuyor.

BAKAN ELVAN: 11 KİŞİDEN 8'İ KURTARILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kazada 11 kişilik mürettebatın 8'inin kurtarıldığını söylerken diğerleri için kurtarma çalışmasının devam ettiğini açıkladı.

1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI, 7 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Batan Türk gemisi ile ilgili Doğan Haber Ajansı'na konuşan Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, "Ben ve iki konsolosluk çalışanı şu anda Ravenna'ya gidiyoruz. İtalyan yetkililer, ne yazık ki mürettebattan 1 kişinin öldüğü bilgisini bizimle paylaştı." diye konuştu.

BATAN TÜRK GEMİSİNİN ADI "BARON"

İtalya'da bazı yayın organları, söz konusu Türk kargo gemisinin adının 'Baron', diğerinin ise Lady Aziza olduğunu yazdı.

KAZANIN SEBEBİ SİS

Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci, yerel saatle 09.30 sıralarında meydana gelen kazanın, bir geminin Porto Corsini Limanı'ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında, sisten dolayı görüş şartlarının yetersizliğinden kaynaklandığı bildirdi.

HAVA ŞARTLARI - ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Metteucci, batan geminin çevreye zararlı bir yük taşımadığını dile getirdi. Bu arada, hava şartlarından dolayı arama-kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü kaydedildi. Öte yandan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi de Twitter hesabından paylaştığı mesajda, söz konusu kazayı ve Yunanistan açıklarında yanmaya başlayan İtalyan gemisine ilişkin duyuru yaptı.

İTALYAN FERİBOTUNDA DA YANGIN ÇIKTI, İÇİNDE TÜRK YOLCULAR VAR

Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribotta yangın çıktı. Adriyatik denizinde seyreden feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı. Feribotta 54 Türk vatandaşı da bulunuyor.

AP'nin haberine göre yakınlarda bulunan gemilerden, Yunanistan'ın Korfu adası açıklarında bulunan İtalyan bandıralı Norman Atlantic isimli feribottan yolcuların tahliyesi için kurtarma çalışmalarına katılması istendi.

54 TÜRK YOLCU VAR

Gemide 423 yolcu ve 55 mürettebat olmak üzere 478 kişi bulunduğu ifade ediliyor. Yunan Mega televizyonu yolculardan 54'ünün Türk olduğunu bildirdi.


(Yunanistan'ın Patras limanından yola çıkan feribot İtalya'nın Ancona limanına gidiyordu.)

Reuters, feribottan 35 yolcunun kurtarıldığını ancak şiddetli rüzgar ve denizin dalgalı olması sebebiyle gemilerin feribota yanaşmakta güçlük çektiğini bildirdi. Feribotta yaralı yolcu bulunmadığı öğrenildi.

"GİDECEK YERİMİZ YOK"

Feribotun Yunan yocularından basına bilgi veren bir yolcu geminin alt güvertesinde yangının halen devam ettiğini anlattı. Filikaların yangının meydana geldiği yerde bulunduğunu anlatan yolcu, "Bizim için gidecek hiçbir yer yok. Alt güvertede sıcaklıktan ötürü yürümek mümkün değil" dedi.

Deniz Ticareti Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, 150 kişiyi taşıyan bir filikanın suya indirildiğini ancak şiddetli rüzgar nedeniyle bu kişilerden sadece 35'inin bir kargo gemisine aktarılabildiğini belirtti.

İtalyan bandıralı 'Norman Atlantik' isimli feribot Yunan ANEK firmasına ait. Feribotta yolcuların yanı sıra 200 kadar araç bulunuyordu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Yunanistan Ravenna İtalya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler?
500

Yorumlar (44)

Ali duzgunMobil-IOS:

Allahin kirosu geminin turklulukle nelakasi var kurdun kafasi calissa simdiye kadar devlet olurdu sizin kendinize hayriniz yok salak lar ha ha ha

26
6
yanıtYanıtla
akkoyunmobilWeb@haberler.com:

Tayyip gemidemiydi

11
21
yanıtYanıtla
yorrumcumobilWeb@haberler.com:

İnşallah bilal oğlanın gemisidir batan.Allah ona bir lokma yedirmesin fitir fitir burnundan gelsin

14
12
yanıtYanıtla
karizmaMobil-ANDROID:

kürtler daha gemi bile yapamaz kardaş

18
4
yanıtYanıtla
AKP YANDAŞ:

BİLALIN MI?

7
15
yanıtYanıtla
KEMO ÖLMEDİ:

ANIT KABİRDE HAREKETLENME ATAM HEPSİNİ KURTARMIŞ BİLGİSİ ŞUANDA YABANCI BASIN TARASINDAN SON DAKKA OLARAK HABER GECİYORLAR

15
5
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

KİM BİLİR İÇİNDE HANGİ KİMYASAL ATIK MADDE VARDI DA KAZA SÜSÜYLE BATIRIP ÇIKTILAR İÇİNDEN!!!

6
12
yanıtYanıtla
nuri alcomobilWeb@haberler.com:

Gemideki yagci makinaci murat oz Arkadasima allah yardimetsin , sag saglim gelirler

17
0
yanıtYanıtla
zakirmobilWeb@haberler.com:

O değilde bunu da paralele bağlamasalar bari. Allah yardımcısı olsun herkesin diğer tarafta da gemi yanıyo içinde 54 türk var.

10
6
yanıtYanıtla
SebastianMobil-IOS:

Keşke bilo' nun olsa..

13
3
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title