Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinden genel görüntü Okul Müdürü Halis Çelik'in konuşması Şiirlerin okunması Ödül töreninden görüntüler İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinden genel görüntü

Okul Müdürü Halis Çelik'in konuşması

Şiirlerin okunması

Ödül töreninden görüntüler

İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi

İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi.

Okul Müdürü Halis Çelik, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" etkinliği kapsamında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, Mehmet Akif Ersoy'un içinde yaşadığı toplumun milli ve manevi değerleri, duygu ve fikir dünyasını iyi irdelemiş ve Türk milletinin acıların üzüntülerin sevinçlerini ve ümitlerini en mükemmel şekilde eserlerine aktardığını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un vatan ve bayrak sevgisi, bağımsızlık aşkı gibi ortak değerler üzerinde şekillenen mücadeleyi İstiklal Marşının mısralarına sığdırarak Türk milletinin sesi olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Ortak değerlerin çokluğu millet bütünlüğünün teminatıdır. Millet için ortak belgelerden biri de İstiklal Marşıdır. Nice zaferler, acılar, fedakarlıklar, idealler ve millet olma şuuru bu şiirin bünyesinde toplanmıştır. Ateşli bir hatip, fedakar bir dava ve aksiyon adamı olan vatan şairimiz Ersoy her zaman duygu düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer alan gerçek bir aydındır. Milli ruhun uyanışında ve özgürlük mücadelesine dönüşmesinde Ersoy'un vatan ve bayrak aşkını haykıran mısralarının katkısı çok büyüktür. Tanıklık ettiği onur ve cesaret ile güç kattığı engin ruh ve mana dünyasıyla destanlaştırdığı kurtuluş mücadelemizi şiirleriyle tarihe altın harflerle yazmıştır. Mehmet Akif her şeyden önce bir istiklal ve istikbal aşığı olduğunu söyleyen ve Asımın neslini yetiştirmek için ter döken bir muallim, bir fikir işçisidir."

Şiirlerin okunmasının ardından, "Bir dava adamı" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim yağcı ve Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, ödüllerini verdi.

Törene, Vali Nayir'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenci ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Şeyh Edebali Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title