Haberler

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu - Tokat /

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu- Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile Zaman gazetesi okurları, gözaltıları protesto etti Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile Zaman gazetesi okurları İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunu protesto etti.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu- Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile Zaman gazetesi okurları, gözaltıları protesto etti Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile Zaman gazetesi okurları İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunu protesto etti. İzmir'de, gözaltılara tepki gösteren bir grup, adliye önünde eylem yaptı. Sosyal medya aracılığıyla organize olan gruptakiler, ellerinde bayrak, pankart ve dövizlerle Bayraklı'daki İzmir Adliye Sarayı önünde toplanmaya başladı. Operasyona tepki gösteren gruptakiler, gözaltına alınanlara destek sloganları attı. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da adliye binasının önüne gelerek, eylemcilere destek verdi. Manisa Adliye Sarayı önünde toplanan bir grup da, gözaltıları protesto etti. Grup adına açıklama yapan Manisa Barosu Başkanı avukat Zeynel Balkız, evrensel ölçülere göre hukuk devletinde inanç, ibadet, fikir ve düşünce hürriyetinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.Operasyon, Uşak, Aydın ve Afyonkarahisar'da da protesto edildi.Balıkesir Adliyesi karşısındaki boş alanda toplanan bir grup da operasyona tepki gösterdi. Gruptakiler "Özgür basın susturulamaz" diye slogan attı.Erzurum'da da Zaman gazetesi okurları, adliye binası önünde operasyonları protesto etti.Zaman Gazetesi Bölge Yayın Temsilcisi Ersin Demirci, hukuksuzluk ve adaletsizliğe karşı duruş sergilemek için toplandıklarını söyledi.Çanakkale'de ise Zaman gazetesi okurları adliye önünde "özgür basın susturulamaz", "herkes sussa Zaman susmaz", "demokrasiden dönüş yok" yönünde slogan attı. Tokat'ta da adliye önünde toplanan bir grup, çeşitli pankartların yanı sıra Zaman gazetesinin bugünkü sayısını açtı.Operasyon, Sivas Adalet Sarayı bahçesinde toplanan bir grup tarafından da protesto edildi.Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Levent Nergiz, "Türkiye her geçen gün biraz daha fazla kan kaybediyor. Yarın ne olacağı kimse tarafından kestirilemiyor" dedi. Kahramanmaraş, Adana, Çorum'da da operasyona tepki gösterildi.Medya Konseyi Derneği Genel Sekreteri Lokman Erdoğan, Çorum adliyesi önünde yaptığı açıklamada, operasyonun medyaya ve demokrasiye yapıldığını iddia etti.Yozgat, Eskişehir ve Trabzon'daki eylemlerde de operasyon protesto edildi. .

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul İzmir Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title