Haberler

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu Siirt'te, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gerçekleştirilen gözaltılar protesto edildi.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu Siirt'te, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gerçekleştirilen gözaltılar protesto edildi. Adliye önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Siirt İş Adamları Derneği (SİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Pamukçu, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya haksızlık yapıldığını ileri sürdü."Gözaltına alınanların çoğunluğu gazeteci ve dizi ekibidir. Silahlı örgüt üyesi değil, kamuoyunun yakından tanıdığı gazetecilerdir" diyen Pamukçu, şunları kaydetti: "Başta Avrupa Birliği olmak üzere neredeyse tüm dünya bu gazetecilerin gözaltına alınmalarına tepki göstermiştir. Ülkemizde basın özgürlüğü son operasyonla ne yazık ki sert bir düşüş yaşamıştır. Zaman okuyucuları olarak, halkımız ve tüm dünya emin olsun ki, Bu karanlık dönemin bir gün geride kalacağına ve Türk basınının tamamen özgür ve ileri bir demokrasiye ulaşacağına inancımız tamdır."Grup, açıklamanın ardından dağıldı. -Siirt İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Pamukçu konuşması-Adliye önünde kalabalık

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Pamukçu Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title