Haberler

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile Medya Etik Konseyi, aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın bulunduğu 31 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararını eleştirdi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuyla ilgili açıklama yaptı.

"Basın özgürlüğüne, darbe teşebbüsüne karşı çıkan, dünya ve Türkiye medyasına, siyasi parti liderlerine, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine ve duyarlı herkese demokrasi ve özgürlükler adına teşekkürü borç biliriz" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, evrensel basın özgürlüğü kriterlerinin çiğnendiği iddia edildi.

Gazete ve televizyonlara "polis baskınları" yapılmasının demokratik hukuk devletlerinde mümkün olmadığının vurgulandığı açıklamada, "mutlak iktidar peşinde koşanlara, hakkı, hakikati, adaleti ve hukuku hatırlatanların hain muamelesi" gördüğü belirtildi.

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir de yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilere yönelik "keyfi gözaltı ve tutuklamaların kabul edilemeyeceğini" vurguladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hidayet Karaca İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title