Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

"Doğanın Şarkısı" temasıyla 1-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 42. İstanbul Müzik Festivali, Gürer Aykal şefliğindeki Borusan Filarmoni Orkestrası'nın (BİFO) 1 Haziran'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki açılış konseriyle başlayacak.

Festival kapsamında Hakan Şensoy yönetimindeki Milli Reasürans Oda Orkestrası 4 Haziran'da İş Sanat'ta, Avusturya Barok Topluluğu Nuria Rial solistliğinde 5 Haziran'da Aya İrini Müzesi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Cem'i Can Deliorman şefliğindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın "Yaza Merhaba Konseri" ile Fulya Sanat Merkezi'nde sahne alacak. Solistliğini Ece Göksu'nun yapacağı programda, caz şarkıları ile film müzikleri ve müzikallerden seçmeler sunulacak.

Oi Va Voi, "Hayal Kahvesi Shining Stars" kapsamında 6 şehirlik bir turne için yeniden Türkiye'ye gelecek. Grup, yarın ve 31 Mayıs'ta Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde dinleyicilerin karşısına çıkacak.

Boğaziçi Mezunlar Korosu, yarın Darüşşafaka yararına Süreyya Operası'nda Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelenen şarkıların seslendirileceği bir anma konseri verecek.

Mesut Cemil, Cemal Reşit Rey, Cem Karaca, Timur Selçuk, Zülfü Livaneli, Vedat Sakman, Fazıl Say, Yusuf Eradam, Aydın Erdoğan, Mehmet Öztürk ve A.Mahmut Abra'nın bestelerinin seslendirileceği gecede, Vedat Sakman kendi eserlerini icra edecek. Konserin solistleri ise Melihat Gülses, Tuncay Kurtoğlu, Ünüşan Kuloğlu, Bora Ebeoğlu, Yusuf Eradam ve Selmin Saruhan olacak.

Vokalde Görkem Yaşar, piyanoda Baturay Yarkın, basta Pelin Yıldırım ve davulda Necmi Taşkıran'dan oluşan Görkem Yaşar Quartet, yarın Jazz Company'de, Sibel Köse&Neşet Ruacan Trio Living Room'da, Brezilya ve Latin alt yapılı perküsyon şov ile cover parçaları bir arada sunan Algo-Ritmo Perküsyon Grubu da Alt'ta performans sergileyecek.

Türkiye'de bazı şarkıları Fecri Ebcioğlu tarafından Türkçe'ye çevrilen Salvatore Adamo, 31 Mayıs'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne alacak. Aynı akşam Yeni Türkü, Jolly Joker İstanbul'da konser verecek.

Rus piyanist Konstantin Lifschitz, "Bach Before&After" için sezonun son konserinde Beethoven'dan Diabelli Varyasyonları'nı 2 Haziran'da Neve Şalom Sinagogu'nda çalacak.

Caz sanatçısı İlhan Erşahin, "İstanbul Sessions" adlı projesiyle 5 Haziran'da Akbank Sanat Sahnesi'nde, genç piyanist Alexej Gorlatch, aynı akşam The Seed sahnesinde olacak.

Tiyatro

Yurt dışından 7, Türkiye'den 35 oyunu, 100'e yakın gösteriyi 13 farklı mekanda sanatseverlerle buluşturan İstanbul Tiyatro Festivali, 5 Haziran'a kadar devam edecek.

Oyun, dans, performans ve etkinliklerden oluşan programı, tiyatroseverlerin beğenisine sunan festival, Bisahne, Cevahir Sahnesi, DOT, Haldun Taner Sahnesi, ikincikat-karaköy, Kenter Tiyatrosu, Moda Sahnesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi, Salon, Şişli Blackout, Üsküdar Stüdyo ve Üsküdar Tekel sahneleri gibi şehrin farklı mekanlarında gerçekleşiyor.

Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıl dönümü için uyarlayıp yönettiği "Yaşamaya Dair" adlı müzikli gösterisi, yarın ile 1 ve 5 Haziran'da Ali Paşa Han'da sahnelenecek.

Ali Poyrazoğlu'nun gösterisi "Asi Kuş", yarın Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde, Arthur Milner'ın kaleme aldığı, biri İsrailli ve biri Filistinli iki polis memurunun işbirliğini konu edinen "Veriler" oyunu yarın ve 31 Mayıs'ta Çevre Tiyatrosu'nda tiyatroseverlerle buluşacak.

İş Bankası ve iştirak çalışanlarından oluşan İş Oyuncuları Tiyatro Topluluğu, William Shakespeare'in en çok sergilenen komedyalarından biri olan "On İkinci Gece", yarın İş Sanat Kültür Merkez'inde izlenebilecek.

Ömer Seyfettin'in "Aşk ve Ayak Parmakları" isimli eseriyle aynı adlı tiyatro oyunu, 31 Mayıs'ta Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyicilerle buluşacak.

Dans ve performans

Sidi Larbi Cherkaoui'nin Arjantinli dansçılar ve müzisyenlerle hayata geçirdiği tango projesi "milonga", Okan Üniversitesi'nin desteğiyle yarın Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde izleyicilerle buluşacak.

Flamenko dansçısı Manuela Barrios, 31 Mayıs'ta İTÜ Maslak Mustafa Kemal Amfisi'nde gösteri sunacak.

Sergi

"The Human Body Exhibition-İnsan Vücuduna Çarpıcı Yolculuk" sergisi, İstanbul Akvaryum Bilim Merkezi'nde izlenebilir.

Antoine de Saint-Exupery tarafından 1943'te yazılan, dünya üzerinde 240'tan fazla dile çevrilen ve 140 milyondan fazla satan "Küçük Prens" kitabının 71. yıl kutlama etkinlikleri, Zorlu Center AVM'de 31 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Nazım Mehmet'in "Real Meta-Form" resim sergisi ve Portland Oregon'dan gelip İstanbul'a yerleşen Amerikalı heykeltraş Carole Turner'ın "Pofuduk Heykel" sergisi 4 Haziran'da Galeri Selvin'de, Cem Sağbil'in "Symrna Amazonları" adını verdiği heykel sergisi 5 Haziran'da Artgalerim Bebek'te açılacak.

Galeri Eksen 3-14 Haziran tarihlerinde Semiha Şakir Elveren'in "GEL" adlı 5. kişisel resim sergisini ev sahipliği yapacak. Sanatçı, sergide hayranı olduğu Mevlana'nın gündelik hayata yön veren düşüncelerini yorumluyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gürer Aykal İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title