Haberler

İstanbul'da Denize Açılan 5 Kişiyi Arama Çalışmaları

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel ve Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan, 5 kişinin deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolduğu Kumburgaz'da incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Yüksekdağ gazetecilere yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının 4 gündür devam ettiğini anımsattı.

Çalışmaları görmek için Kumburgaz'a geldiklerini belirten Yüksekdağ, "Ailelerle görüştük. Kriz masası ile bir görüşme yaptık. Gittiğimiz her yerde gittikçe karamsar olan bir hava gördük. Umutla beklemeye devam ediyoruz ama biliyoruz ki 4 günlük bu kayıbın ardından arkadaşlarımızın yaşadığı yönündeki umut gittikçe azalıyor" dedi.

"İş yeri ruhsatsız"

Deniz bisikletinin kiralandığı yerin ruhsatsız olduğunu öğrendiklerini anlatan Yüksekdağ, "Ruhsatsız çalışmak demek, denetimsizlik, tedbirsizlik ve bunlara devlet kanallarının göz yumması demektir. Aklımızın almakta zorlandığı cevaplar aldık. Böyle bir yerde bir firma nasıl ruhsatsız çalıştırılır? Aldığımız cevaplar ürkütücüydü. İş yeri sahibini eski bir komiser olduğu, bir takım ruhsat ilişkisinin kurulduğu yerlerle mülki amirliklerle ilişkisinin olduğunu öğrendik. 5 gencin öldüğü bir yerde böyle bir duyarsızlıkla karşılaşmak, vicdanımızı kanattı" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, gençlerin kaybolmasına bu kuralsızlığın neden olduğunu savundu.

Bugün hala bir mucizenin gerçekleşmesini beklediklerini dile getiren Yüksekdağ, "Ama bir yas havası hakim burada. Bu insanlara bunu yaşatanların mutlaka yargı karşısına çıkarılması, hesap vermesi gerekiyor. Sadece bu işletmenin değil, buna izin veren tüm sorumluların hesap vermesi gerekiyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. 5 kardeşimizin ölü ya da diri bulunması sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Nursel Aydoğan Diyarbakır Kumburgaz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title