Haberler

İstanbul'da ABD'nin IŞİD Operasyonuna Protesto

Güncelleme:

İstanbul, Taksim'de Galatasaray Lisesi önünde saat 20.30 sıralarında toplanan Özgür-Der, İmkan-Der ve Öncü Nesil Derneği üyesi 40 kişi, ABD'nin Suriye topraklarında IŞİD noktalarına yönelik hava operasyonunu protesto etti. Grup, "IŞİD bahane hedef Suriye halkı ve devrimidir" pankartı açtı.

"IŞİD'İ BAHANE EDİYORLAR"

Ellerinde tevhid bayrakları olan grup, tekbir getirerek ABD aleyhinde sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan İmkan-Der Başkanı Murat Özer, “Önce IŞİD diye bir örgütü şeytanlaştırıp medya üzerinde propagandasını yapan Batılı emperyalistler, daha sonra IŞİD'i bahane ederek Suriye ve Irak'ta çok çeşitli yerleri bombaladılar. Bombaladıkları yerlerin büyük bir bölümü sivil yerleşim yerleriydi. Önemli bir kısmı da, Suriye'de bugüne kadar 300 bine yakın sivili katletmiş olan Esad rejiminin karşısında savaşan muhaliflerin karargahlarıydı" diye konuştu.

"OPERASYONDA 25 TÜRK ÖLDÜRÜLDÜ"

ABD bombardımanında, aralarında yardım görevlilerinin de bulunduğu Türklerin de öldürüldüğünü ileri süren Murat Özer, “Suriye'de vurulan karargah diye söyledikleri yerlerde 8 bebek öldürüldü. 55 kişi hayatını kaybetti. Ve bunların içerisinde 25 Türkiyeli Müslüman bulunuyordu. Bu 25 Türkiyeli, Suriye halkının yanında Esad'a karşı onurlu bir şekilde direnmek için giden insanlar ve bir kısmı yardım görevlileriydi" dedi.

BİR KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Hava operasyonu sırasında öldürülen Türk vatandaşlarından birinin, Bursalı 42 yaşındaki Ümit Toprak olduğu öğrenildi. Ümit Toprak'ın rejim güçlerine karşı savaşan El-Nusra Cephesi'nin komutanlarından olduğu iddia edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Galatasaray İstanbul Taksim Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (47)

demokrat:

Amerika istediği kadar emperialist olsun IŞİDyinede gebermesi lazım. Bunlar canileri desteklemeye bahane arıyorlar.

27
63
yanıtYanıtla
Cem Karataş:

Yuhhh artık bu nasıl bir tuhaflık. ABD IŞİD diye gidecek, Esad'' a karşı savaşanları vuracak. Nerede bunda mantık???

67
13
yanıtYanıtla
Taraf:

Esad''a karşı derken IŞİD mi? El Nusra mı? Yoksa destek verenler de IŞİD taraftarı mı?

yanıt0
yanıt0
selim:

belli ki koalisyon güçleri ışid hedeflerini tam 12 den vurmuş yüzlercesi cehennemi boylamış taksimdeki protestocular muhalifler vuruldu diye algı operasyonu yapıyor

35
28
yanıtYanıtla
MRSL:

yıl 2003 ABD ırağa girdiğinde. Vay ne güzel saddam canisini yok ediyorlar şak şak şak ! Sonra ?? 2 milyon ıraklı ölü petroller amerikan şirketlerine bankalardaki altınlar amerikaya. Çok safsınız çokkk

yanıt0
yanıt0
aladaglardan ahmet:

işıd bitsinde meydan askere polise taş atanlara mı kalsın terörde olsa mecburen ışıd diyouz

yanıt0
yanıt0
tamer:

pkk lilar taksimde protesto ediyorda isid liler neden edemesin kimsiniz lan siz

13
29
yanıtYanıtla
kayserim:

BU ABD NİN OYUNU TAA VİETNAMDAN BU GÜNE DEVAM EDER DEVLETİ DEVLETE ÇATAR İT GİBİ PUSUDA YATAR İŞİ KAN DÖKÜP SİLAH SATAR UMARIM BİZİ OYUNUNA GETİRMEZ

32
5
yanıtYanıtla
Vuslat:

Türk polisi ve savcısı nerede resmen işide destek veriyorlar. Kafakesicilere destek çıkıyorlar. Gezicilere atılan gazdan bunlara neden kimse atmıyor. Cebinde akrep taşıyan sonuçlarına katlanır sözü yavaş yavaş gerçekleşiyor.

30
6
yanıtYanıtla
Mustafa:

DEMOKRAT bilader IRAĞIN bugünkü duruma düşmesinin sebebi zaten ABD adamların çıkarı olmasa umurlarında olmaz IŞİD

27
3
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title