Haberler

İsrailli Müslümanların İsim Tercihi: Muhammed ve Meryem

İsrail vatandaşı Filistinliler, geçen sene doğan çocuklarına en çok Muhammed ve Meryem ismini verdi Yediot Ahronot gazetesi: "Yaklaşık iki ay önce İsrail Nüfus ve Göç İdaresi İsrail'deki en popüler isimler listesini yayınlamış, listenin en başında Muhammed isminin yer aldığı gerçeği gizli.

İsrail vatandaşı Filistinli Müslümanlar, geçen sene doğan bebeklerine en çok "Muhammed" ve "Meryem" isimlerini vermeyi tercih etti.

İsrail İstatistik Kurumu, 2013 yılında Filistinli Müslümanların yeni doğan çocukları için en fazla "Muhammed" ve "Meryem" isimlerini tercih ettiğini açıkladı.

Kurumun Dünya Çocuk Günü kapsamında hazırladığı rapora göre, 8 milyonluk İsrail nüfusunun %20 sini teşkil eden, bir milyon 500 bini aşkın Filistinli, 2013 yılında doğan çocukları için en çok "Muhammed" ve "Meryem" ismini tercih ederken,Yahudi aileler bebeklerine en fazla "Noam" ismini koydu. İsrail'de 2013'te doğan bütün bebeklerden yüzde 15,65'inin ismi "Muhammed" olurken, "Noam" ismi bebeklerin yüzde 2,36'sına konuldu.

Raporda, Filistinli ailelerde "Muhammed" isminin yanı sıra Ahmed, Ömer, Yusuf, Adem, Abd, Emir, Ali ve İbrahim isimlerinin en fazla tercih edilen isimlerden olduğu belirtildi. Filistinli kız çocuklarında ise "Meryem" ismi başı çekerken İlin, Liyan,Liin, Riman, Melek ve Hala isimlerinin en çok kullanılanlar arasında yer aldığı kaydedildi.

Yahudi aileler erkek çocuklarına en fazla "Noam" ismini verirken bunu sırasıyla Uri, Udi, Yusif, Dafid, Danyal ve Eril isimleri takip etti. Kız çocuklarına en çok "Şiira" ismini veren Yahudiler, Tamar, Talya, Maya ve Yael isimlerini de tercih ediyor.

İsrail gazetesi Yediot Ahronot'un internet sitesinde yayınladığı haberde, "Yaklaşık iki ay önce İsrail Nüfus ve Göç İdaresi İsrail'deki en popüler isimler listesini yayınlamış, listenin en başında Muhammed" isminin yer aldığı gerçeği gizli tutulmuştu. Listenin yayınlanmasından sonra çıkan tartışmalar üzerine İsrail İstatistik Kurumu bu verileri yayınlayarak Muhammed isminin 2013 yılında İsrail'de doğan çocuklarda en çok kullanılan isim olduğunu açıkladı" ifadeleri yer aldı. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Çocuk Günü İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title