Haberler

İsrail Ürünlerine Boykot Yayılıyor

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar Türkiye’de toplumun tüm kesimlerinden tepki görmeye devam ediyor.

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar Türkiye'de toplumun tüm kesimlerinden tepki görmeye devam ediyor. Nevşehir'de de vatandaşlar sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenerek İsrail ürünlerini satın almama yönünde kampanyalar başlatırken, İsrail'e tepki gösteren birçok esnaf da iş yerlerinde İsrail mallarını satmama kararı aldı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları her geçen gün şiddetini arttırarak devam ederken, toplumun çeşitli kesimlerinden İsrail'e olan tepki de sürüyor. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'de vatandaşlar İsrail'e olan tepkilerini çeşitli eylemlerle ortaya koyarken, İsrail mallarının tüketilmemesi konusunda sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya da büyük destek görüyor. Kampanya çerçevesinde birçok esnaf İsrail'e destek veren firmaların ürünlerini iş yerlerinden kaldırırken, bunların yerine Türk mallarını müşterilerine sunmayı tercih ediyor.

Sahibi bulunduğu tüm işletmelerde İsrail ürünlerini satmama kararı alan Uluer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halil Uluer ise, işletmecisi bulunduğu Ürgüp'teki restoranın girişine üzerinde, "Terörist İsrail'i şiddetle kınıyoruz. Coca-Cola ürünlerini satmıyoruz" yazılı dev bir pankart astı. İsrail'e destek veren firmaları boykot ettiklerini ve bu firmalara ait ürünlerin işletmelerinin tamamından kaldırıldığını kaydeden Uluer, "Bu Gazze'deki mazlum ve masum kardeşlerimiz adına yaktığımız bir ışıktır. Siyonizmi boykot kararımıza ülke genelinde destek bekliyoruz. Siyonist ürünlerini müesseselerimizde satmayarak, yerine milli firmalarımızın ürettiği ürünleri satma kararı aldık. İnsanlarımızın sadece sosyal paylaşım sitelerinde İsrail'i kınaması yerine bu tür yaptırımlarla Filistin'deki Müslümanlara destek vermesi gerekir" diye konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Türkiye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title