Haberler

İsrail Ordusu: Operasyonlara Devam Edeceğiz

Güncelleme:

İsrail, " Gazze'den roket atışının devam ettiğini" iddia ederek, bölgeye yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu.

3 KOLDAN OPERASYON

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, " Hamas'ın ateşkes süresinde roket atamaya devam etmesi üzerine, ordunun Gazze'ye havadan, karadan ve denizden yürüttüğü operasyonlara yeniden başladığı" belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee da sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, " Hamas'ın roket atmaya devam etmesi" üzerine ordunun Gazze'ye yönelik "operasyonlarına" devam edeceğini ve bunu "yoğunlaştıracağını" kaydetti.

HAMAS ROKET ATTI İDDİASI

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman da sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, "ateşkesin uzatıldığının duyurulmasından bu yana" Hamas'ın İsrail kentlerine, bazıları uzun menzilli olmak üzere, 25 roket attığını yazdı.

Gazze'deki yerel kaynaklar ise İsrail'in başlattığı saldırılarda, ölü ve yaralıların olduğunu aktardı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un "insani ihtiyaçların karşılanması" amacıyla talep ettiği, Filistinli direniş grupları ile İsrail arasında dün kabul edilen 12 saatlik ateşkes, gece saat 20.00'de sona ermişti.

FİLİSTİNLİ GRUPLAR KABUL ETMEDİ

İsrail Maarif gazetesinin hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde ise İsrail "Güvenlik kabinesi"nin onayından sonra Gazze'deki Filistinli direniş hareketleriyle yapılan 12 saatlik ateşkesin 4 saat daha uzatıldığı öne sürülmüştü, Hamas ise bu yönde bir anlaşma yapılmadığını açıklamıştı. Daha sonra İsrail Haaretz gazetesi, İsrail hükümetinin Gazze'de ateşkesi tek taraflı 24 saat uzatma kararı aldığını iddia etmişti.

Filistinli gruplar ise "İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesini ve direnişçilerin taleplerini içermeyen" hiçbir ateşkesi kabul etmediklerini açıklamıştı.

ÖLÜ SAYISI HIZLA ARTIYOR

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz Pazartesi günü havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırılara başlamıştı. Saldırılarda şimdiye kadar, 1049 Filistinlinin hayatını kaybettiği 6 bin civarında kişinin yaralandığı açıklanmıştı.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Twitter İsrail Hamas Gazze Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (44)

İZMİR:

buna sezsiz kalan ben Müslümanım diyen herkesin ALLAH BELASINI VERSİN.....

35
4
yanıtYanıtla
DÜŞÜNÜYORUM:

İSRAİLİNDE ORDUSUNUNDA VE BUNLARI DESTEKLEYENLERİNDE ALLAH BELASINI VERSİN.AMİN

29
1
yanıtYanıtla
MERSİNLİ:

ALLAH ONLARA BU BAYRAMDA TAŞ ETSİN ONLARIN BAŞINA ATIKLARI BOMBA KADAR ATEŞ DÜŞSÜN

27
2
yanıtYanıtla
yasser arafat:

amerikada sionist birliklerine saldiri duzenmeli guclerin cogu ordan geliyor

25
1
yanıtYanıtla
Antalyalı:

Bence de herkez birer Yahudi öldürmeli, Müslümanlar güvensiz ve kalleş insanlar, halen seyrediyolar Müslüman ülkeler birlik olup dünyaya res çekebilirler ama maalesef sadece laf

25
0
yanıtYanıtla
DOĞRUYOLDAYIM:

Türkiyeyi kızdırmasınlar uçak seferlerini tekrar durduruverir

3
17
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR:

ARTIK MÜSLÜMANLIK UYANDI İSRAİLLER MALLARIN I ALMAYALIM YAHUDİLERE FIRSAT VERMEYELİM YAHUDİLERİN SOYUNU KURUTURSAK MÜSLÜMANLIK KURTULUR ÇÜNKÜ YAHUDİLERDE DİN İMAN YOK DİNİ İMANI OLMAYANDAN İNSAN OLMAZ İSRAİLLERİN YAHUDİLERİN SONU GELDİ

18
0
yanıtYanıtla
din:

nerdesiniz din tüccarları müslümanlar katlediliyor hani nerdesiniz ancak ceplerinizi doldurun bakalım gideceğiniz yer ancak cehennemdir

16
1
yanıtYanıtla
AHİBABAmasum.kanarya@hotmail.com:

RABİA SELAMLARI MEŞHUR OLDU.PEKİ YA YILLARDIR KANAYAN YARAMIZ FİLİSTİN İÇİN MAVİ MARMARANIN DIŞINDA HANGİ ADIM ATILDI.O DA FOS ÇIKTI...

yanıt0
yanıt0
USTARENGO:

birlik olmayan yerde dirlik olmaz bugun orasi yarin baska yer yol yakinken bu haristanlara dur deyin yoksa hepinizin sonu gaze gibi olur

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title