Haberler

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'i Kınadı

Güncelleme:

Bakanlık, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı iki yerleşim alanında 78 yeni konut inşa etme kararını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'te yeni konut inşa etme kararını şiddetle kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasadışı iki yerleşim alanında 78 yeni konut inşa etme kararının şiddetle kınandığı belirtildi.

DIİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Açıklamada ayrıca "İsrail'in Türkiye ve dünyanın tüm uyarı ve kınamalarına rağmen, uluslararası hukuka aykırı biçimde attığı tek taraflı ve kabulü mümkün olmayan bu adımların, taraflar arasında tırmanmayı artırmaktan başka bir amaca hizmet etmeyeceği" vurgulandı.

İSRAİL, 78 YENİ BİRİMİN İNŞAATI İÇİN ONAY VERMİŞTİ

İsrail, gerginliğin giderek tırmandığı Doğu Kudüs'te 78 yeni yerleşim biriminin inşaatı için onay verdiğini açıklamıştı. Açıklamayı Kudüs Belediyesi'nin sözcüsü Brachie Sprung yaptı. Sprung, Doğu Kudüs'ün Har Homa bölgesinde 50, Ramot bölgesinde de 28 olmak üzere toplam 78 yeni yerleşim birimin için onay verildiğini söylemişti.

İsrail medya kaynaklarına göre, onaylanan yeni yerleşim birimleri daha büyük bir projenin parçasını oluşturuyor. Söz konusu proje 156 yeni yerleşim birimin inşa edilmesini öngörüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkiye İsrail Kudüs Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (44)

hikmet:

normal kınadıysak neyse de , eğer şiddetle kınadıysak sıkıntı büyük demektir. .

38
0
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Cok siddetli olmus. 7.3 siddeti en az. Israil kotu sarsilir cok zarar gorur.

36
1
yanıtYanıtla
RemzimobilWeb@haberler.com:

Israili one minut dedik ardindan israile bisey olmasin diye kurecige erken uyari sistemi kurdurduk 9 insan icin 3 yil para xe ozur icin yalvardik simdi kinadik ama israilin gelislemesi ve guvenligi icin israil usagi barzaniye yol verdik

28
2
yanıtYanıtla
metinlaz:

bakanlara bedava kina dagitilacak, . bol bol kinasinlar diye

26
1
yanıtYanıtla
Ey IsraillllMobil-ANDROID:

biz çok kötü kınıyoruzzzz (başkada bişey yapmaz bu hükümet..)

8
4
yanıtYanıtla
DeliMobil-IOS:

Devlet suç işleyenleri de kınasın Cezaevlerinde de kimse kalmasın

9
2
yanıtYanıtla
arkadaş:

yine israili kınamışlar. . . helal olsun be. . . adamlar kesin altlarına kaçırmıştır. . .

11
0
yanıtYanıtla
AK:

İsrail den Türkiye ye ne oluyor onu anlamıyorum bu AKP hükümetinin bütün amacı yalakalık söz konusu araplar olunca türklerle araplar hep kardeş nedense fakat söz konusu türkler olunca nedense ortada müslüman kardeşliği diye bir kavram kalmıyor araplar türkleri hiç tanımıyorlar ama araplara bir şey olduğu zaman türkler hemen Dünya yı ayağa kaldırıyor bu nasıl iştir anlamadım.

9
2
yanıtYanıtla
mecnun Mobil-ANDROID:

kınamak bizim işimiz...bu hükümetin en iyi yaptığı iş bu olsa gerek...

7
2
yanıtYanıtla
AKSU:

Türkiye de ne kadar israil yalakası var anlamadım gitti. Sırf müslümanlara saldırmak ve akp ye çamur atacağım diye islamı ve müslümanların karsışına dikilerek israil yalakalığı ve israil çocukluğu yapılmakta

3
6
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title