Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Körfez bölgesi gazeteleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için uluslararası toplumdan müdahale etmesi taleplerini sayfalarına taşıdı.

İsrail'in dün akşam Gazze'ye karadan saldırı başlatması Körfez gazetelerinin manşetlerine yer buldu. Saldırıları "bütün bir halkı yok etme" ve "yeni savaş suçu" olarak değerlendiren gazeteler, kara saldırısının "gezintiden" ibaret olmayacağını, Gazze'nin İsrail askerlerinin mezarına dönüşeceği yönünde haberlere yer verdi.

Katar'da yayımlanan Er-Raye gazetesinin, "İsrail saldırganlığını sürdürüyor" başlığıyla verdiği haberde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını devam ettirdiğini ve suçlarını kara harekatıyla "taçlandırdığı" belirtildi.

"İşgal güçlerinin", sivillere ve altyapıya yönelik hava saldırılarının, Filistin halkının ve direnişin gücünü kıramayacağını fark ettiği aktarılan haberde, "Siyonistlerin Gazze'ye karadan girişi, sahte zafer fotoğrafları çekip İsrail halkını ve kamuoyunu aldatabilecekleri bir gezinti olmayacak. Aksine Gazze, İsrail ordusunun mezarı olacak ve bu ordunun 'yenilmez' efsanesinin sonunu getirecek" ifadesine yer verildi.

Gelişmiş teknolojik imkanların İsrail askerlerinde "uğruna savaşabilecekleri inanç" eksikliğini telafi edemeyeceği, zırhların onları korku ve panikten koruyamacağı belirtilen haberde, askerlerin önceki tecrübelerinde direnişin sabrıyla sınandığı, onların hayatı olduğu kadar Filistinlilerin ölümü sevdiğini gayet iyi bildikleri aktarıldı.

İsrail'in Gazze'de büyük sürprizlerle karşılaşacağı, Netanyahu'nun başarısızlık ve hayal kırıklığından başka bir şey elde edemeyeceği ve koltuğunu sağlamlaştıracak siyasi zaferler kazanamayacağına değinilen haberde, uluslararası toplumdan İsrail saldırılarının durdurulması için müdahale etmesi talebinde bulunuldu.

Katar merkezli Eş-Şark gazetesi de İsrail'in kara harekatını, "Yeni savaş suçu" başlığıyla manşetine taşıdı.

İsrail'in yeni savaş suçu işlemek için karadan saldırı başlattığı, ölü ve yaralı sayısının büyük rakamlara ulaşabileceği ifade edilen haberde, uluslararası toplumun bir an önce harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

Katar'ın saldırılar karşısındaki tutumundan övgüyle söz edilen haberde, Gazze'de yaşananlara ilişkin uluslararası toplumun tavrını değiştirmeye başladığını, Katar'ın Gazze'ye verdiği desteğin açık ve etkili olduğu vurgulandı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yayımlanan El-Beyan gazetesi ise İsrail'in karadan saldırısını "Saldırganlık stratejisi" başlığıyla verdi.

Gazetenin haberinde, saldırıların hedefinin Filistin ulusal uzlaşı hükümeti olduğu ve Filistin siyasi hayatına "sıhhatini geri veren" bu uzlaşı hükümetinin engellenmeye çalışıldığını ifade edildi.

BAE merkezli El-Haliç gazetesi de "BAE, saldırıların bölgenin istikrarına etkisi konusunda uyarıyor", "İsrail karadan, denizden ve havadan Gazze'yi yakıyor" başlıklarıyla saldırıları manşetine taşıdı.

Gazete, karadan saldırıyı, "Gazze'yi karadan, denizden ve havadan yakmayı hedefleyen yeni bir tırmanış" olarak değerlendirdi.

Suudi Arabistan'daki Ukkaz gazetesi ise "Yastaki Gazze" başlığıyla verdiği haberinde, İsrail'in tüm kırmızı çigileri aştığını belirtti.

İsrail saldırılarının bütün bir halkı yok etmeyi ve meşru bir davayı bitirmeyi amaçladığı vurgulanan haberde gazete, ABD ile İsrail'e tabi olduğunu ve kurbana karşı celladı desteklediğini belirttiği BM Güvenlik Konseyi eleştirildi.

Hamas'a Mısır'ın ateşkes girişimini kabul etme çağrısında bulunulan haberde, "İsrail ve Hamas'ın kapsamlı bir ateşkese uymasını temenni ediyoruz. Hamas'ın şunu bilmesini umuyoruz:  Mısır'ın önerisini kabul etmesi, Filistin halkının kanının akmasını engelleyecek. Savaşın devam etmesi ise İsrail'e saldırıları için birçok gerekçe verecek ve Filistin halkı bedeli tek başına ödeyecek" ifadesine yer verildi.

Haberde, çok vakit alsa bile Filistin halkının İsrail karşısındaki direnişinin  zaferler kazanacağı kaydedildi. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Katar Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title